Juuson pyhä kolminaisuus eli itsensä johtamisen taito

Yksi aikuisten partiolaisten ihanteista on kehittää itseään ihmisenä. Partiolaisuus osuu siis erinomaisesti yksiin vallalla olevaan itsensä kehittämisen trendin kanssa. Yksi tärkeimmistä kehitettävistä taidoistamme on johtaminen, joka jakautuu neljään eri kategoriaan: visiointitaidot, organisointitaidot, vuorovaikutustaidot sekä itsensä johtamisen taidot.

Puolisoni mukaan me partiolaiset olemme hyviä johtajia, ja siitä en tietenkään voi olla eri mieltä! Mutta Juuson mielestä meillä on myös heikkous. Se on itsemme johtaminen.

Aina hieman liian suuriin saappaisiin

Me opettelemme visiointia ja organisointia jo ala-asteikäisestä alkaen suunnittelemalla yhdessä, mitä leikkejä leikimme tai mitä herkkuja syömme retkellä. Yläasteella järjestämme retkiä omille ryhmillemme ja toimimme vertaisjohtajina ikätovereillemme. Tekemisen ja erityisesti erehdyksen kautta asioiden oppiminen korostuu.

Iän ja kokemuksen karttuessa kasvaa entisestään myös vastuu, kun järjestämme suurempia retkiä ja leirejä sekä muita tapahtumia. Toisten kanssa toimiminen ja erityisesti vapaaehtoisten johtamiseen liittyvät haasteet tulevat tutuiksi. Esimerkiksi palautteen antamisen ja vastaanottamisen ihanuus ja kamaluus ei koskaan muutu helpoksi, ainakaan minulle itselleni. Aina näistä kokemuksista ei selvitä kuivin jaloin, mutta partiolaisina hyppäämme usein silti aina uudelleen hieman liian suuriin saappaisiin intoa puhkuen. Opimme jatkuvasti, siis kehitämme itseämme ihmisinä.

Se tunne vatsan pohjassa, kun hyppää tuntemattomaan, on samalla aikaa koukuttava ja kauhistuttava.

Oman partiopolkuni viimeisten vuosien aikana on kulkenut varsin jyrkkää rinnettä. Joka kerta uuteen haasteeseen tarttuminen hirvittää ja samaan aikaa kutkuttaa ihanasti. Se tunne vatsan pohjassa, kun hyppää tuntemattomaan, on samalla aikaa koukuttava ja kauhistuttava.

Onnellinen mutta uupunut

Vuonna 2019 johdimme nykyisen johtajaparini Milkan kanssa yhdessä Johtajatulien ohjelmaa. Tuolloin opimme valtavasti parijohtajuudesta, maanlaajuisen projektin tekemisestä, hätäratkaisuista ja ennen kaikkea siitä, miten arvokasta on, kun omasta tiimistä löytyy monenlaista osaamista ja näkemystä. Kun kipinä muuttaa maailmaa syttyy ja vahvistuu kolmessa tuhannessa osallistujassa juuri sillä tavalla kuin olimme unelmoineet ja visioineet edeltävän vuoden ajan, ei voi muuta kuin odottaa jo innolla seuraavaa tapahtumaa ja suurempia haasteita.

Vuoden 2019 Johtajatulista minulle jäi käteen upeiden uusien tuttavuuksien lisäksi paljon oppeja yllä mainituista johtamistaidoista sekä halu kehittää itseäni yhä edelleen. Usein onnellisuuden kanssa kilpailee kuitenkin aika kova uupumus. Ainakin allekirjoittanut tarvitsee usein projektien maaliin saattamisen jälkeen varsin paljon aikaa sohvalla makailuun ja korealaisten sarjojen tuijottamiseen, jotta itsensä ylittämisen hinta, eli puoli-burnout saadaan maksettua toipumalla.

Pyhän kolminaisuuden tärkeys

Edellisestä toipumisprosessista mieleen jäi erityisesti puolisoni Juuson kommentti: ”Te partiolaiset olette niin hyviä johtamaan kaikkea muuta, paitsi itseänne.” Se kolahti. Annamme usein vapaaehtoistyöhön kaikkemme ja vähän enemmän, eli usein aivan liikaa. Kun pohdin näiden Tulien johtamista yhdessä Milkan kanssa, sain Juusolta evääksi ”ehdot”, joiden tulee täyttyä samalla, kun projektia edistetään.

Juuson pyhä kolminaisuus kuuluu näin:

  1. Riittävästi unta
  2. Sopivasti liikuntaa
  3. Laadukasta ravintoa säännöllisesti (+ bonus: Sen verran töitä tai muita tuloja, että selviää taloudellisesti)

Ei varsinaisesti mitään tähtitiedettä, eikö niin? Nämä kuitenkin tuppaavat usein unohtumaan, kun huumaantuu itsensä kehittämisestä ja yhteisen tavoitteen ja unelman tavoittelusta.

Johtajatulia on nyt rakennettu koronaepävarmuuden keskellä elokuusta 2020 alkaen. Onko pyhä kolminaisuus toteutunut koko ajan? Ei todellakaan, mutta ainakin se on usein mielessä ja se on jo paljon enemmän, kuin edellisellä kierroksella. Ja eikö se ole jo merkki siitä, että jotain on opittu?

Mimi Rantanen

Kirjoittaja on Johtajatulien toinen tapahtumanjohtaja, jonka tavoitteena on sovittaa yhteen iso partioprojekti sekä oma hyvinvointi.

Mimi Rantanen.