Johtajatulien järjestelyt jatkuvat

Suomen Partiolaisten hallitus käsitteli 5.8. koronatilanteen vaikutuksia Johtajatulien järjestämiseen ja perusteellisen pohdinnan jälkeen päätti että tapahtuman järjestelyitä voidaan jatkaa. Puheenjohtaja Siiri Somerkero kommentoi päätöstä näin: ”Tapahtuman tartuntatautisuunnitelma on huolella tehty ja viranomaisen näkemyksen mukaan erinomainen. Emme näe hallituksena syytä viranomaisen kanssa erilaiseen tulkintaan, ja olemme siksi päättäneet jatkaa odotetun ja tarpeellisen tapahtuman järjestelyjä. Mikäli tilanne ja sen myötä viranomaisrajoitukset kuitenkin tiukentuvat vielä ennen tapahtumaa, hallitus tulee käsittelemään asiaa uudestaan.”

Olemme ylpeitä siitä, että partioliike pyrkii toimimaan rohkeana suunnannäyttäjänä tässä haastavassa tilanteessa. Yhdymme puheenjohtajamme näkemykseen siitä, että ”Nämä Johtajatulet ovat meille partiona paikka näyttää miten tapahtumia voidaan järjestää aidosti turvallisuus huomioiden ja vastuullisesti pandemian siirtyessä uuteen vaiheeseen.”

Partiolainen tuntee vastuunsa ja tarttuu toimeen

Suhtaudumme tähän liittyvään vastuuseen äärimmäisen vakavasti. Jatkamme tiivistä vuoropuhelua paikallisen tartuntatautiviranomaisen kanssa tapahtumaan saakka. Teemme vielä viimeisimmän keskustelun pohjalta pieniä tarkennuksia tartuntatautisuunnitelmaan, jonka jälkeen julkaisemme suunnitelman kokonaisuudessaan nettisivuilla.

Jotta voimme varmistaa suunnitelman huolellisen toimeenpanon, toinen tapahtumajohtajista ottaa johtaakseen suunnitelman toimeenpanon kokonaisuudessaan. Mimillä on helsinkiläisen koronaterveysaseman ylilääkärinä tehtävään vahva osaaminen, sekä hyvä tukiverkko, jota konsultoida erilaisia ratkaisuja pohtiessamme.

Turvallinen tapahtuma tehdään yhdessä. Mimi kokoaa itselleen tiimin, joka vastaa tartuntatautisuunnitelman toimeenpanosta tapahtumassa. Jos haluat olla mukana kehittämässä uusia terveysturvallisuutta tukevia käytäntöjä ja varmistamassa tapahtuman turvallisen toteuttamisen osana tätä tiimiä voit hakea tiimiin jättämällä napakan vapaamuotoisen hakemuksen tästä linkistä.

Toimeenpanon onnistuminen riippuu kuitenkin meistä jokaisesta ja siitä, että todella noudatamme annettuja ohjeita

Toimeenpanon onnistuminen riippuu kuitenkin meistä jokaisesta ja siitä, että todella noudatamme annettuja ohjeita ja jo hyvinkin tutuksi tulleita toimenpiteitä: pesemme käsiä, säilytämme 2 metrin turvavälit ja käytämme maskeja. Moni pääsee edistämään tapahtuman terveysturvallisuutta myös Päivän Hyvän Työn merkeissä. Haluamme, että Johtajatulilla jokaisella on mahdollisimman turvallinen olo. Lisää varautumisestamme koronaepidemiaan voit lukea nettisivuiltamme. Tarkennamme ohjeistusta tapahtuman lähestyessä ja viestimme aktiivisesti koronatoimista myös tapahtuman aikana.

Ymmärrämme että kaikista toimenpiteistä huolimatta osa osallistujista voi haluta uudelleen harkita osallistumistaan. Peruutuksissa noudatetaan tapahtuman ilmoittautumis- ja peruutusehtoja. Olemme kuitenkin sopineet lipunvaihtomahdollisuuden avaamisesta uudelleen. Selvitämme paraikaa toimivinta toteutustapaa ja viestimme ratkaisuista ensi viikolla.

Jos sinulle jää mitään kysymyksiä, olethan meihin yhteydessä laittamalla sähköpostia osoitteeseen johtajatulet@partio.fi .

Terveisin,

Tapahtumajohtajat Milka ja Mimi