Korona

Koronaepidemian vaikutukset

Elokuu ja Johtajatulista nauttiminen uusien ja vanhojen ystävien kanssa tuntuu juuri nyt kaukaiselta. Haluamme kuitenkin uskoa yhdessä siihen, että me kohtaamme vielä Evolla.

Me haluamme varmistaa kaikille turvalliset Johtajatulet myös koronaepidemian keskellä. Seuraamme epidemiatilannetta sekä viranomaisten ohjeita tapahtuman järjestämisestä tarkasti ja olemme valmiita mukauttamaan Johtajatulia kulloinkin voimassa oleviin rajoituksiin.

Ohjeistamme  jokaista tapahtuman retkeilijää terveysturvallisuudesta sekä hygieniakäytännöistä, jotta voimme suojella itseämme ja toisiamme. Kiinnitämme huomioita etenkin perusasioihin: hyvään hygieniaan ja turvaväleihin. On itsestään selvää, että Johtajatulille ei tulla sairaana tai oireisena.

Kerromme tapahtuman suunnittelun edetessä koronavarautumisesta lisää tällä sivulla.

Arvioimme säännöllisesti tapahtuman järjestämisen riskejä

Ihmisiä istumassa metsämaisemassa kuuntelemassa työpajojen pitäjiä.
Kuva: Syke Honkanen

Emme voi tietää, miltä maailma näyttää elokuussa. Haluamme uskoa kaiken kääntyvän parhain päin ja samalla valmistaudumme monenlaisiin vaihtoehtoisiin tilanteisiin ja rajoituksiin.

Huomioimme tapahtuman suunnittelussa epidemiatilanteen mahdolliset eri tasot. Skenaarioissa huomioimme opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeet tapahtumajärjestäjille turvallisen tapahtuman järjestelyperiaatteista ja muut viranomaisohjeet.

Tarkastelemme epidemiatilannetta ja Johtajatulien järjestämiseen liittyviä riskejä säännöllisesti. Toukokuun lopussa teemme sen hetkisen tilanteen pohjalta päätöksen joko jatkaa tapahtuman järjestelyjä tai ikävimmässä tapauksessa perua tapahtuman.

Seuraavan kerran tarkastelemme tapahtuman järjestämistä kesällä, ja lopullisen päätöksen tapahtuman järjestämisestä teemme elokuussa. Jos tapahtumaa ei ole mahdollista järjestää turvallisesti, perumme tapahtuman, esimerkiksi jos merkittävä osa sairaanhoitopiireistä on epidemian leviämisvaiheessa.

Jos tapahtuma perutaan

Ilmoittautuessasi tapahtumaan hyväksyt peruutusehdot, jotka koskevat oman osallistumisesi tapahtumaan perumista. Katso osallistumisen peruutusehdot. Jos joudumme perumaan Johtajatulet-tapahtuman ylivoimaisen esteen tai koronavirustilanteen vuoksi, noudatamme ilmoittautuessa osallistujien hyväksymiä Suomen Partiolaisten – Finlands Scouter ry:n peruutusehtoja.

Tapahtuman peruuntuessa palautamme osallistujalle osallistumismaksun vähennettynä palvelumaksulla sekä sillä osuudella, joka on jo tilitetty eteenpäin tapahtuman järjestämiseksi, ja jota ei ole mahdollista saada takaisin maksun saajalta tai viime kädessä vakuutusyhtiöltä.

Palvelumaksuna voimme pidättää enintään 10 euroa per osallistuja. Tapahtuman osallistumismaksut käytetään yksinomaan tapahtuman kuluihin, eikä tapahtuman järjestämisellä tavoitella taloudellista hyötyä tai osallistumismaksuun lisätä katetta. Koska osallistujat maksavat pelkästään tapahtuman todellisia kustannuksia ilman katetta, peruutustilanteessa osallistujilta saatetaan joutua pidättämään peruutusehtojen mukaisesti toteutuneita kuluja. Tällaisia kuluja voivat olla esimerkiksi ennen tapahtumaa tilatut ruokatarvikkeet tai palvelut.

Huolellisella suunnittelulla, riskiarvioinnilla ja säännöllisellä koronatarkastelulla pyrimme minimoimaan peruutuksen aiheuttamia riskejä ja tappioita.