Päivän hyvä työ

”Eräs tärkeä ritarivelvollisuus oli jokapäiväisen hyvän työn suorittaminen”
– Partioliikkeen perustaja Robert Baden-Powell

Päivän hyviä töitä on melkeinpä joka lähtöön ja valikoimasta löytyy varmasti mieluisa tehtävä ihan jokaiselle. Tarjolla olisi tärkeän asian puolesta tekemistä, hyviä töitä jokaisen Tulien osallistujan eteen.

Innokkaimmat voivat valita PHT:nsä jo nyt työpajailmoittautumisen ohessa ilmoittamalla sopivimman kellonajan sekä toiveen tehtävästä. Vielä aprikoiville hyviä töitä riittää valittavaksi myös paikan päällä Evolla infopisteellä. Kaikki Tulilla tekevät ainakin yhden hyvän työn. Mikään ei kuitenkaan estä tekemästä hyvää niin paljon kuin suinkin voi.

Ojenna auttava kätesi: Veripalvelu Tulilla

Verenluovutus perjantaina 27.8. klo 13:30–18:00 Evokeskuksen auditoriossa
Saarelantie 1, Evo

Johtajatulilla voit ojentaa auttavan kätesi osallistumalla Evolla järjestettävään verenluovutustilaisuuteen. Täytä terveyskysely ja varaa aika etukäteen veripalvelun kautta. Klikkaamalla kohdasta “Yksityistilaisuudet” löydät Johtajatulien verenluovutustapahtuman.

Hyvät työt

Kanoottien ylitarkastaja, elämysohjelman kanoottien tilanteen tarkastamista aamulla, iltapäivällä tai päivän päätteeksi.

Kätkijä, varmistaa, että geokätköt löytyvät omalta paikaltaan. Kätkijän täytyy uskaltaa liikkua pimeässä metsässä, sillä tekemistä riittää päivän lisäksi myös iltaisin.

Polkujuoksujen lähettäjä, tehtävä painottuu lauantai-iltaan. Lähettäjänä pääset kannustamaan ja innostamaan polkujuoksijat kisaan hämärän metsän siimekseen.

Duathlon-roudari, roudari roudaa tavaraa sekä kannustaa ja innostaa duathlonilaisia starttaamaan kisansa lauantai-iltapäivällä.

Taukojumppari, valmiiden ohjeiden pohjalta pääset nauttimaan ryhmäliikunnan vetämisestä onnellisille osallistujille. Tarjolla on aamujumppaa, keskipäivän urheilua sekä iltatreenit.

Nuotiomajuri, perjantaina illalla leirisuora muuttuu tulimereksi, kun iltanuotioita sytytellään ja niiden äärellä tarinoidaan. Nuotiomajuri käy tarkistamassa, että nuotiot palavat hyvin ja muutenkin homma on nuotiopiiriläisillä hallussa.

Pelisilmä, pyörii pelialueella ja tarkastaa, että pelit ja vehkeet pysyvät kurissa ja järjestyksessä. Puolen tunnin huoltohetkiä tarjolla myöhäisiltaan, keskellä päivää sekä aikaisin aamulla.

Partio-triathlonin kirjuri, kirjailee tuloksia tunnin verran lauantaina iltapäivästä tai illasta ja varmistaa, että jokainen osallistuja saa tietää onnistumisestaan.

Jalkakylpysuolaaja, auttaa kylpypisteellä tarvikkeiden täydennyksessä ja varmistaa, että day spassa on kunnollinen rentoutumisen meininki.

Boffauskokeilija, mahdollistaa boffaustestaamista lauantaina iltapäivällä sekä illasta.

Frisbeegolfin greenmaster, tsekkaa, kuinka greeni on pysynyt kunnossa ja huolehtii siitä, että pelivälineet ovat tallessa. Kokeneempi golffari voi myös tarjota vinkkejä niitä kysyville.

Rastihenkilö, auttaa lauantaina illasta suunnistajia löytämään metsään tai tapahtuman päätteeksi sunnuntaiaamuna rastien pois hakemisessa.

Letittäjä, näppäräsorminen lettimestari tarvittaisiin loihtimaan metsäkampauksia. Lettejä näperrellään lauantaina iltapäivästä sekä illasta.

Nollaaja, siis pakopelin tehtävien nollat tauluun ja menoksi. Pakopelin tehtävät tarvitsevat nollausta myöhäisiltaisin, lauantaina iltapäivällä sekä varhaisaamuisin.

Kailottaja, nyt saisi kerrankin kailottaa ja huutaa ihan niin paljon kuin ääntä vain lähtee. Elämysohjelmanumeroita nimittäin pitäisi mainostaa pitkin tapahtuma-aluetta perjantai-iltaisin sekä lauantaipäivällä. Kukin kailottaja hoitaa tehtäväänsä noin puoli tuntia kerrallaan, äänihuulten säästämiseksi.

Hengailija, vaeltajateltta tarvitsee hengailijaa kaveriksi vaeltajille. Hän huolehtii, että jokainen kokee olonsa tervetulleeksi.

Työpaja-apulainen, työpajanpitäjät tarvitsevat apureita. Tehtävänkuva tarkentuu lähempänä sekä tekijän osaamisen että kiinnostuksen mukaisesti. Tehtävä tehdään työpajojen aikana sekä hetkeä ennen ja jälkeen.

Babysitter, jotta vauvojen vanhemmat ja huoltajat pääsisivät osallistumaan ohjelmaan, babysitter viihdyttää ja huolehtii pienokaisista työpajan tai vertaisverstaan ajan.

Lautasen täyttäjä, jotta saamme ruuan lautaselle ja pöytään, tarvitsemme jokaiseen ruokailuun kauhanheiluttajia linjastolle lyömään lautasta täyteen.

Juomari, eli henkilö, joka täyttää juomapisteitä, niin että ruokailijoilla on riittävästi juomaa.

Kahvikone, pitää huolen, ettei aamupalalta eikä lauantain lounaalta kahvia puutu.

Desinfiointipartio, partioi ruokailun aikana ja on valmiina hyökkäämään desinfiointiaineiden kanssa viruksien ja bakteereiden kimppuun.

Desinfiontipartio, osasto Bajamaja, koko viikonlopun siistein pesti – tai ainakin sen suorittamisen jälkeen kaikilla on siistiä. Helppo, nopea ja ehkä yksi viikonlopun tärkeimmistä tehtävistä. ”Sekunnissa siistiä”-työtä tarjolla perjantai- iltana, lauantaina iltapäivästä sekä sunnuntaina aamupäivällä.

Tervetulotoivottelijat, tässä pestissä pääset heti iloiseen ja reippaaseen tapahtumatunnelmaan kiinni, sillä saat levittää fiilistä tapahtumaan saapuville. Tunnin verran perjantaina porttien avautumisesta päivällisen päättymiseen pääset toivottamaan itsesi sekä muut erittäin tervetulleiksi Tulille.

Hyvästelijät, hyvästelijänä saat varmistettua, että Johtajatulien meininki jatkuu vielä portista ulos käveltyä. Miten ihanaa päästä vielä tapahtuman päätyttyä moikkaamaan tyyppejä ja toivottamaan mukavaa kotimatkaa.

Tapahtumatuotteiden kioskihenkilö, tapahtumatoimisto tarvitsee perjantai-illalle apua, sillä ennakkoon tilatut tapahtumatuotteet noudetaan toimistosta. Kioskihenkilö on tunnin verran jakamassa tapahtumatuotteita oikeille omistajilleen.

Dinnertarjoilijat, Lauantai-iltana koko Johtajatulien osallistujajoukko syö yhdessä. Hymyn osallistujien huulille saa tarjoilija, joka kantaa herkkuannoksen odottavan eteen.

Sähkölainen, Ken keräämistä ja kelattamista kaipaa, sähköjen purkaminen on just sun juttu! Tätä iloa tarjolla lauantain myöhäisiltana, sunnuntain aikaisaamuna sekä tapahtuman päätyttyä. Pestin kesto on lyhyttäkin lyhyempi, eli jopa 15min riittää. Tämän myötä myös loppufiilistelyt tapahtuman päätyttyä onnistuu samalla.

Tiskari, vaikka kortti ja käteistä ruuan päätteeksi löytyisikin, voit siltikin jäädä tiskariksi. Tosin tässä pestissä ei tarvitse itse tiskata vaan toimia tiskilinjaston pomona: huolehtia, että turvavälit säilyvät, eikä käsidesiä säästellä. Pestiä tarjolla jokaisen ruokailun yhteydessä.