Johtajatulet

Mitäpä jos kaikki Suomen partiolaiset kokoontuisivat viikonlopuksi yhdessä metsään, puhumaan ja oppimaan toisiltaan johtamisesta?

Tästä ajatuksesta syntyi Johtajatulet, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2015 elokuun viimeisenä viikonloppuna. Siitä lähtien tärkeimmät asiat ovat pysyneet ennallaan: johtajuus ja metsä, ihmiset, kohtaamiset ja yhdessä oppiminen.

Vaikka aluksi ajatuksena oli ennen kaikkea tehdä ja johtaa partiota yhdessä, pian ymmärrettiin paremman johtamisen olevan aivan kaikille kuuluva asia. Nykyään Johtajatulilla toisiaan tapaa ihmisiä yritysmaailmasta, politiikasta ja järjestöistä, partiotaustasta riippumatta. Partio ei ole kuitenkaan kadonnut minnekään – sen takaavat Evon elokuinen metsä ja koko tapahtumaa kantavat arvot paremman maailman rakentamisesta.

Johtajatulille tullaan oppimaan ja oivaltamaan uutta johtamisesta mutta myös nauttimaan ja virkistymään yhdessä uusien ja vanhojen ystävien kanssa. Maailmanluokan puheiden ja työpajojen ohella Johtajatulet tarjoaa elämyksiä, joita vain metsä voi tarjota. Johtajatulet on tapahtuma, johon jokainen voi tulla omista lähtökohdistaan omaa itseään varten, ei velvollisuudentunteesta vaan omasta toiveesta.

Vuoden 2021 teemat

Kestävyys

Herätämme keskustelua taloudellisen, sosiaalisen ja ekologisen tasapainon vaatimista valinnoista. Oikeita tai vääriä vastauksia ei ole, vaan etsimme kestävämpiä toimintatapoja yhdessä.

 

Empatia

Vahvistamme partiossa ja muualla maailmassa rakentavaa keskustelukulttuuria sekä lievennämme jyrkkiä vastakkainasetteluita. Otamme ensimmäisen askeleen katsomalla keskustelukumppania silmiin, kuuntelemalla ja ymmärtämällä.

 

Hyvinvointi

Haastamme Johtajatulien osallistujat pohtimaan, mistä kaikesta psyykkinen, fyysinen ja sosiaalinen hyvinvointi koostuu. Johtajatulilta saamme eväitä omasta sekä läheistemme hyvinvoinnista huolehtimiseen.