Saavutettavuus

Jokainen retkeilijä on tervetullut Johtajatulille sellaisena kuin on, ja haluamme mahdollistaa osallistumisen mahdollisimman monelle. Tästä huolehtii Johtajatulien saavutettavuusvastaava.

Johtajatulet-korvakoru lähikuvassa ihmisen korvassa.
Kuva: Susanna Mikander

Johtajatulilla on käytössä helppo tulla -tunnus. Päivitämme tälle sivulle tarkempia tietoja saavutettavuudesta, kun osaamme sanoa niistä jotakin varmaa. Tällä hetkellä voimme luvata ainakin seuraavien kriteerien toteutuvan:

Hyvä olla

Johtajatulille voit tulla omana itsenäsi, omaa itseäsi varten. Teemme aktiivisesti työtä sen eteen, että jokainen kokisi olonsa tervetulleeksi ja turvalliseksi. Emme hyväksy kiusaamista tai syrjintää ja puutumme asiattomaan käytökseen tarvittaessa.

Jos olet tulossa Johtajatulille tai partiotapahtumaan ensimmäistä kertaa, huolehdimme, että saat tarvitsemasi tiedon ennen tapahtumaa ja sen aikana.

Ruoka

Huomioimme Johtajatulilla allergiat ja erityisruokavaliot ilman sen suurempaa numeroa. Ilmoittautuessasi voit kertoa itse omista ruokarajoitteistasi ja -toiveistasi. Pyrimme toteuttamaan toiveesi mahdollisimman tarkasti.

Hygienia

Johtajatulilla voit olla oma itsesi myös peseytyessäsi. Tarjoamme esteettömän mahdollisuuden peseytyä ja käydä vessassa sukupuolineutraaleissa tiloissa, aivan omassa rauhassasi.

Lääkitys ja ensiapu

Me pidämme sinusta Johtajatulilla huolta. Tapahtumassa on aina tarjolla ensiapua sitä tarvitseville sekä mahdollisuus säilyttää lääkkeitä kylmässä.

Katsomus

Jokainen katsomus on yhtä arvokas myös Johtajatulilla. Voit vetäytyä harjoittamaan omaa katsomustasi halutessasi ja voit aina valita, osallistutko hengelliseen ohjelmaan vai et.

Ohjelma

Johtajatulet syntyvät keskusteluissa ja vuorovaikutuksessa kaikkien osallistujien kesken. Siksi pidämme huolta siitä, että jokainen kokee turvalliseksi kommentoida ja osallistua ohjelmaan omista lähtökohdistaan käsin.

Kerromme lisää ohjelmasta hyvissä ajoin, jotta saat siitä kaiken irti.

Tapahtuma-alue Evolla ei ole kokonaisuudessaan esteetön, mutta maasto koostuu pääosin hiekkakentästä ja mäntymetsästä, jossa on useassa kohtaa leveitä polkuja. Lue lisää Evon leirialueesta. Täysin esteetöntä kulkua kaikille ohjelma-alueille emme voi siis luvata.

Markkinointi ja ilmoittautuminen

Kerromme tapahtuman saavutettavuudesta niin paljon kuin mahdollista jo ilmoittautumisen aikana, jotta voit arvioida, pystytkö osallistumaan Johtajatulille. Ilmoittautuessasi voit myös kertoa lisää mahdollisista toiveistasi tai tarpeistasi saavutettavuuteen liittyen.

Haluamme myös vastata mahdollisiin kysymyksiisi: voit esittää niitä joko somekanavissamme tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen johtajatulet@partio.fi.

Henkilökohtaisen avustajan kanssa voi ilmoittautua tapahtumaan.

Kuksa-ilmoittautumisia käsittelevät luottamuksella vain toimiston työntekijät ja muutamat luottamushenkilöt, joiden pestissä osallistujien tietoja tarvitaan: tällaisia pestejä ovat esimerkiksi muonitukseen ja lääkintään liittyvät pestit. Kukaan luottamushenkilö, joka ei tietoja pestissään tarvitse, ei pääse tietoihisi käsiksi.

Digitaalinen saavutettavuus

Johtajatulien digitaalisia sisältöjä on mahdollista seurata monenlaisilla tavoilla ja laitteilla. Kirjoitamme ja puhumme ilman koukeroita ja sivistyssanoja, käytämme kuvatekstejä ja tekstityksiä tarvittaessa.

Kysy lisää

Kaikkea emme vielä tiedä, mutta kerromme lisää saavutettavuudesta heti, kun voimme. Kysy meiltä lisää, jos emme vielä osanneet sanoa kaikkea. Kysymyksiä voi esittää niitä joko somekanavissamme tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen johtajatulet@partio.fi.

Neljä henkilöä on vedessä yläselkää myöten ja selin kameraan. Taustalla näkyy aurinkoinen metsämaisema.
Kuva: Onni Pusa