Puhujat

Johtajatulet 2023 -tapahtumassa voit kuulla huippupuhujien esityksiä ja kehittää taitojasi käytännönläheisissä työpajoissa.

Vuoden 2023 puhujia

Mikael Salo

Mikael Salo

Eversti Mikael Salo on Reserviupseerikoulun johtaja. Hän on palvellut aiemmin muun muassa Puolustusvoimain komentajan erityisavustajana, kriisinhallintajoukon komentajana, toiminut apulaissotilasedustajana Suomen erityisedustustossa Natossa, tutkimusjohtajana Maavoimien esikunnassa ja osastoesiupseerina Pääesikunnassa. Koulutukseltaan Salo on upseeri, valtiotieteiden tohtori ja filosofian tohtori.

Susanna Rahkamo

Susanna Rahkamo

Susanna toimii tutkimus- ja kehitystalo Yellow Method Oy:n tutkimusjohtajana. Työssään hän laajentaa ja konkretisoi ymmärrystä luovuudesta kehittämällä datalähtöisiä työkaluja, luovuuden analysointi- ja johtamismenetelmiä eri organisaatioiden tarpeisiin. Susanna toimii myös useissa eri luottamustehtävissä, kuten Suomen Olympiakomitean ensimmäisenä varapuheenjohtajana sekä Kansainvälisen Luisteluliiton hallituksen jäsenenä.

Johtamisen ja työpsykologian kenttään sijoittuvassa väitöskirjassaan hän mallinsi huippuosaamisen prosessia, osaamisen kehittymiseen vaadittavia kriittisiä tekijöitä sekä luovuuden vaikutusta kokonaisuuteen.

Susannan työtä ja kiinnostusta on aina kuvastanut trendien ennakointi, uteliaisuus, luovuus ja olemassa olevan kyseenalaistaminen. Luovuus kiehtoo häntä, koska se mullistaa ja muuttaa maailmaa. Näkemystään kehityksen suuntaviivoista hän laajentaa jatkuvasti kolmiossa, joka muodostuu akateemisesta tutkimuksesta, käytännön johtamisesta sekä konsultoinnista.

Dakota Robin

Dakota Robin

32-vuotias Dakota Robin on koulutukseltaan tradenomi sekä kansainvälisesti pätevä ihmisoikeuskouluttaja. Dakota on kouluttanut yrityksiä ja yhteisöjä ympäri maailmaa lähes 7 vuoden ajan DEI-aiheista joista hänellä on oman intersektionaalisen identiteetin ansiosta paljon myös omaa henkilökohtaista kokemusta.

Dakota on puoliksi Turkin kurdi puoliksi suomalainen transsukupuolinen mies, joka syntyi Sveitsissä, mutta kasvoi suomalaisten sotaveteraani isovanhempien kasvattamana Lahdessa. Hän oli lapsi, joka ei koskaan osannut sopeutua yhteiskunnan rooleihin tai odotuksiin. Dakota oli erilainen kuin muut, minkä vuoksi hänen oli opittava luomaan yhteys muihin eroista huolimatta. 

Nykyään Dakota tunnetaan yhtenä ymmärtäväisimmistä, energisimmistä ja inspiroivista johtajista, joka uskaltaa puhua suoraan eikä pelkää haastaa rakenteita, käytäntöjä tai asenteita.

Ikali Karvinen

Ikali Karvinen

Ikali Karvinen on Kirkon Ulkomaanavun varatoiminnanjohtaja. Hän on aiemmin ollut maajohtajana KUA:n toimistoissa Kambodžassa, Eritreassa ja Somaliassa sekä koordinoinut KUA:n globaalia tutkimustyötä. Karvinen on koulutustaustaltaan terveystieteen tohtori ja hänellä on sairaanhoidon opettajan pätevyys ja erityiskoulutus korkeakoulutuksen johtotehtäviin, minkä lisäksi hänet on koulutettu diakoniatyöhön sekä lähetys- ja kansainväliseen työhön.

Satu Lankinen

Satu Lankinen

Satu Lankinen on sertifioitu coach ja kohtaavan työelämän asiantuntija. Sadulla on laaja ja monipuolinen kokemus tiiminvetäjänä ja esihenkilönä jatkuvassa muutoksessa ja murroskohdissa olevista organisaatioista. Sadun erityisosaamista on vahvuusperustainen ihmisen johtaminen yksilöllisellä, jokaiselle parhaalla mahdollisella tavalla, ihmisten ainutlaatuisuuden, osaamisen ja potentiaalin näkyväksi tekemisen kautta. Sadun tärkein tehtävä on olla myös kahden nuoren äiti – ja kaikkien nuorten kannattelija.

Riikka Seppälä

Riikka Seppälä

Riikka Seppälä on kokenut coach, neuropsykiatrinen valmentaja ja Brene Brownin opeissa koulutettu Dare to Lead -fasilitaattori. Hän on erikoistunut psykologisen turvallisuuden luomiseen, empatiataitoihin sekä moninaisuuden ja neurodiversiteetin ymmärtämiseen. Lisäksi hän on vapaaehtoisvoimin toimivan, kuormituksen säätelyyn keskittyvän ja neurokirjon perheille ja heidän parissaan toimiville ammattilaisille suunnatun www.erityisvoimia.fi-yhteisön perustaja. Riikan sydäntä lähellä ovat ihmisyys ja aidot voimaannuttavat kohtaamiset.

Emma Hakala

Emma Hakala

Emma Hakala on ilmasto- ja ympäristöturvallisuuden tutkija Ulkopoliittisesta instituutista ja Helsingin yliopistosta. Hän toivoo voivansa olla työnsä kautta omalta osaltaan vaikuttamassa turvallisen ja ympäristön kannalta kestävän yhteiskunnan toteuttamisessa.

Asta Raami

Asta Raami

Asta Raami tutkii intuitiota ja sisäisen tietämisen monimuotoisuutta. Häntä kiinnostavat luovuus, intuitiivisen tietämisen kokemukset ja ihmisen piilossa olevan potentiaalin hyödyntäminen. Kiinnostus johti väitöskirjaan intuition käytöstä, kehittämisestä ja luotettavuuden arvioimisesta. Taustaltaan Asta on yhdistelmä taiteilijaa, tutkijaa, käytännöllistä ongelmanratkaisijaa ja löytöretkeilijää. Yliopistotutkinnot hänellä on kasvatustieteestä, graafisesta suunnittelusta ja digitaalisesta mediasta. Hän toimi pitkään luovan suunnitteluprosessin kehittämisen lehtorina Aalto-yliopistossa. Johtajatulilla Asta puhuu luovuudesta, empatiasta ja herkkyydestä ihmisen supervoimina.

Meri Leppänen

Mari Leppänen

Mari Leppänen on Turun arkkihiippakunnan piispa, joka ilahtuu tuoreesta pullasta, hyvistä kirjoista, vuodenaikojen vaihtelusta ja kodin naapurista kuuluvista sudenpentujen iloisista äänistä. Piispa Mari Leppänen tulee puhumaan Turvallisen tulevaisuuden teemalavalle.

Katri Junna

Katri Junna

Katri on vanha vartionjohtaja ja toinen Netlightin kahdesta toimitusjohtajasta. Pari- ja vertaisjohtajuus ovat keskeisiä johtamisen malleja 2000 hengen kansainvälisessä IT-konsulttifirmassa, jossa ei ole pomoja, yksiköitä eikä asemavaltaan perustuvia komentoketjuja. Lintuparven lailla organisoitunut yritys uskoo yksilöihin, uudistumiseen ja piilevien kykyjen esille kutitteluun. ”Kysy neuvoa, älä lupaa”, on Katrin ohjenuora niin töissä, harrastuksissa kuin vapaa-ajallakin.

Tapio Lehtinen

Tapio Lehtinen

Olen Tapio Lehtinen, 65-vuotias purjehtija, isoisä ja eläkkeellä oleva diplomi-insinööri. Lähden syyskuussa neljättä kertaa purjehtimaan maailman ympäri, tällä kertaa nuoren tiimin kanssa, mukana myös muutama meripartiolainen. Minulle läheisiä asioita ovat merien ja ilmaston tila sekä suomalaisen valtameripurjehduksen jatkuminen.

Mika Pantzar

Mika Pantzar

Kulutus- ja teknologiatutkija Mika Pantzar on tutkinut tulevaisuutta ja menneisyyttä koko uransa. Nykyään hän on Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan professori ja vapaaehtoistoimija muun muassa Duodecim Median ja SUL:n Track&Fieldin hallituksissa. Mika harrastaa kaikenlaista liikuntaa jäägolfista sählyyn, hiihtoon ja uintiin. Hän arvostaa erityisesti kaupunkiluontoa.

Ilona Rauhala

Ilona Rauhala

Ilona Rauhala on työelämän kehittämiseen ja valmentamiseen erikoistunut psykologi, joka haluaa auttaa ihmisiä tekemään työnsä hyvin.

Jani Korpela

Jani Korpela

Jani Korpelalla on 41 vuoden moniulotteinen partioura. Hän on kolmen partiolaisen isä ja perheyrittäjä Espoosta. Siviilissä hän on toiminut kohta parikymmentä vuotta terveydenhuoltoalan ongelmanratkaisijana ja johtanut tiimejä, jotka pyrkivät luovasti edesauttamaan turvallisempaa tulevaisuutta esimerkiksi sote-uudistuksen keskellä ja Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Janin tämänhetkiseen partiopestiin kuuluu viikoittainen sudenpentulauman johtaminen.

Merja Mähkä

Merja Mähkä

Merja Mähkä on sijoittaja, sijoituskirjailija ja yrittäjä sekä partiolaisen äiti.

Aleksi Lumme

Aleksi Lumme

Aleksi Lumme on päivisin DI IT-alalla, iltaisin isä, ratkaisukeskeinen valmentaja ja vaikeista luontoaiheista radikaalin asiallisesti keskusteleva someaktiivi.

Mari Haavisto

Mari Haavisto

Mari Haavisto on Sus+Com Agencyn perustaja ja toimitusjohtaja. Sus+Com Agency on sosiaaliseen vastuullisuuteen, strategiseen media- ja viestintäosaamiseen sekä yhteiskunnan ymmärtämiseen keskittynyt toimisto. Mari on taaperon äiti ja rakastaa vaeltamista metsissä ja tuntureilla hevosen selässä. Marin partioura oli lapsena lyhyt ja ytimekäs, mutta näin aikuisiällä Marissa on herännyt kiinnostus oppia lisää partiosta.

Anna Lundén

Anna Lundén

Anna Lundén on Turun Kauppakorkeakoulun väitöskirjatutkija. Hänen väitöstyönsä aiheena on hallitusjäsenten tulevaisuussuuntainen strategiatyö. Anna peräänkuuluttaa ylemmän johdon tulevaisuustaitoja ja visionääristä johtamista. Hän on hallitusjäsen ja perheyrittäjä jo kolmannessa sukupolvessa sekä monikansallisten korporaatioiden kasvatti. Hän on partiolaisen vaimo ja entisten sudareiden äiti, jolla on myös omia Satahanka-muistoja vuodelta -92.