Puhujat

Pääpuhujat

Anssi Rantanen

Anssi Rantanen.

”Maailmamme muuttuu koko ajan nopeammin ja nopeammin. Mooren lain mukaan tietokoneiden prosessointiteho tuplaantuu aina 18 kuukauden välein, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että hitain muutoksen hetki, jonka tulemme koskaan enää kokemaan, on tänään.

Tämän vuoksi Johtajatulet kiinnostavat minua, sillä tämä muutos vaatii ihmisiltä hyvin paljon avoimuutta, kehittymishalua sekä jatkuvan oppimisen ajattelumallia ja kulttuuria.

Johtajilla onkin tässä valtavan tärkeä ja keskeinen asema siinä, että me kaikki yksilöt, tiimit, organisaatiot ja yhteiskunta pysytään tämän muutoksen edellä.

Mahtavaa päästä mukaan Johtajatulille keskustelemaan johtamisesta ja johtamisen tulevaisuudesta metsässä ja luonnon äärellä, sillä johtajilla on vastuu siitä, että viemme muutosta kestävästi eteenpäin.

Haluan jakaa omasta osaamisestani sitä, miten meidän tulisi suhtautua omaan tekemiseemme niin, että pärjäämme myös tulevaisuudessa.

Olen paljon tutkinut sitä, miten maailman parhaat tiimit, organisaatiot ja johtajat järjestävät omaa tekemistään niin, että varmistavat paikkansa tässä muuttuvassa maailmassa. Näitä oppeja haluaisin myös päästä jakamaan Johtajatulilla.”

Puhujat

Anna-Helena Saariaho

Anna-Helena Saariaho.

”Tulen mukaan Johtajatulille, sillä minulla on neljä nuorta partiolaista kotona ja monta ”vanhaa” partiolaista ystävänä. Olen nähnyt, miten mahtava ja monipuolinen harrastus partio on ja kuinka siitä muodostuu luontoa, ihmisyyttä, erilaisuutta ja itseä kunnioittava elämäntapa.

Partiossa tehdään valtavan hienoa työtä talkoohengellä. Haluan antaa myös oman panokseni siihen, että johtajuutta kehitetään yhä kestävämpään ja inhimillisempään suuntaan. Siksi haluan puhua itsetuntemuksen, stressinsäätelyn ja muutoskykyisyyden tärkeydestä johtajuudessa. Voidakseen johtaa toisia hyvin johtajan täytyy osata huolehtia omasta hyvinvoinnistaan.”

Anna Perho

Anna Perho.

”Ajattelen, että itsetuntemus on hyvän elämän kivijalka. Mitä paremmin tuntee itsensä ja uskomuksensa, sitä vapaampi on.

Lisäksi haluan puhua myös vastuusta. Uskon, että partiolaisilla tämä on jo valmiiksi aika vahvasti DNA:ssa. Kun kantaa valinnoistaan täyden vastuun ja hahmottaa osansa suhteessa maailmaan ja yhteiskuntaan, saa vastalahjaksi sellaista titaania selkärankaan, että sillä rymistelee läpi vaikka mistä.

Elämässä joutuu väistämättä kohtaamaan vaikeita paikkoja ja menetyksiä. Siksi hyvistä ajoista kannattaa ottaa ilo irti eikä olla turhan vakava, ainakaan itsensä suhteen. Ja vaikka usein tuntuu, että elämä pitäisi kiiruhtaa valmiiksi, kannattaa myös seikkailla ja harhailla, paljon.”