Puhujat

Johtajatulet 2023 -tapahtumassa voit kuulla huippupuhujien esityksiä ja kehittää taitojasi käytännönläheisissä työpajoissa.

Vuoden 2023 pääpuhujat

Mikael Salo

Mikael Salo

Eversti Mikael Salo on Reserviupseerikoulun johtaja. Hän on palvellut aiemmin muun muassa Puolustusvoimain komentajan erityisavustajana, kriisinhallintajoukon komentajana, toiminut apulaissotilasedustajana Suomen erityisedustustossa Natossa, tutkimusjohtajana Maavoimien esikunnassa ja osastoesiupseerina Pääesikunnassa. Koulutukseltaan Salo on upseeri, valtiotieteiden tohtori ja filosofian tohtori.

Susanna Rahkamo

Susanna Rahkamo

Susanna toimii tutkimus- ja kehitystalo Yellow Method Oy:n tutkimusjohtajana. Työssään hän laajentaa ja konkretisoi ymmärrystä luovuudesta kehittämällä datalähtöisiä työkaluja, luovuuden analysointi- ja johtamismenetelmiä eri organisaatioiden tarpeisiin. Susanna toimii myös useissa eri luottamustehtävissä, kuten Suomen Olympiakomitean ensimmäisenä varapuheenjohtajana sekä Kansainvälisen Luisteluliiton hallituksen jäsenenä.

Johtamisen ja työpsykologian kenttään sijoittuvassa väitöskirjassaan hän mallinsi huippuosaamisen prosessia, osaamisen kehittymiseen vaadittavia kriittisiä tekijöitä sekä luovuuden vaikutusta kokonaisuuteen.

Susannan työtä ja kiinnostusta on aina kuvastanut trendien ennakointi, uteliaisuus, luovuus ja olemassa olevan kyseenalaistaminen. Luovuus kiehtoo häntä, koska se mullistaa ja muuttaa maailmaa. Näkemystään kehityksen suuntaviivoista hän laajentaa jatkuvasti kolmiossa, joka muodostuu akateemisesta tutkimuksesta, käytännön johtamisesta sekä konsultoinnista.

Jukka Kurttila

Jukka Kurttila

Yli 20-vuotisen yrittäjäuran tehnyt Jukka Kurttila on ollut perustamassa vuonna 2002 Bob Helsinkiä, josta tuli aikansa ilmiö näyttävien markkinointikampanjoiden ja toimialauudistusten kautta. Hän on ollut perustamassa myös Toinen Helsinkiä, joka uudisti merkittävästi mediatoimistokenttää Suomessa. Molemmat yhtiöt voivat edelleen hyvin ja ovat kasvaneet toimialojensa suurien joukkoon. Vuonna 2014 Kurttila osti kollegojen kanssa Finlaysonin, jonka kurssia he lähtivät kääntämään voimakkaasti. Tällä hetkellä Kurttila ja kollegat johtavat Finlaysonia Manna & Co:n siipien suojissa. Finlaysonin lisäksi he ovat ostaneet Vallilan, Makian, Lexingtonin, Reino & Ainon ja osan Sastaa. Jukka Kurttilaa leimaa eniten yrittäjyys niin työssä kuin vapaa-ajalla. Yrittäjyys on Jukka Kurttilalle asenne ja tapa suhtautua asioihin, ei itseisarvo. Kurttilan perheeseen kuuluu vaimo Minna sekä kaksi aikuista naimisissa olevaa tytärtä sekä Johtajatulien aikaan kaksi lastenlasta. Kurttilan klaaniin kuuluu myös neljä koiraa.

Fatim Diarra

Fatim Diarra

Fatim Diarra on helsinkiläinen vihreä kansanedustaja sekä Helsingin kaupunginvaltuuston entinen puheenjohtaja. Fatim on jo vuosien ajan tehnyt tinkimätöntä työtä tasa-arvon ja ihmisoikeuksien edistämiseksi esimerkiksi naisasialiitto Unionin puheenjohtajana sekä useissa muissa luottamustehtävissä. Nyt Fatim aikoo jatkaa aloitettua työtä kansanedustajana puolustaen muun muassa ilmastoa, naisten oikeuksia ja vähemmistöjä sekä puhuen niiden puolesta, jotka eivät yhteiskunnassa saa aina omaa ääntään kuuluviin.

Teemalavojen puhujat

Minna Karhunen

Minna Karhunen

Minna Karhunen on johtamisen ammattilainen, joka toimii tällä hetkellä Suomen Kuntaliiton toimitusjohtajana. Hän on toiminut yli 20 vuotta johtajana eri kokoisissa organisaatioissa sekä valtiolla että kunnissa. Hänen vahvin osaamisensa on johtamisen johtamisessa eli siinä, miten auttaa esihenkilöitä onnistumaan.

Minna on myös itse partiolainen. 8-vuotiaana sudenpentuna aloittanut Minna on toiminut monissa partiopesteissä niin lippukunnassa, piirissä kuin Suomen Partiolaisten hallituksessakin. Viimeisimmät partiopestit liittyvät johtamiseen. Hän on kouluttanut kogi-kursseilla ja viimeisin pesti on VBL-mentorina toimiminen. Minna avaa Johtajatulien puheenvuorossaan hyvän johtamisen elementtejä.

Dakota Robin

Dakota Robin

32-vuotias Dakota Robin on koulutukseltaan tradenomi sekä kansainvälisesti pätevä ihmisoikeuskouluttaja. Dakota on kouluttanut yrityksiä ja yhteisöjä ympäri maailmaa lähes 7 vuoden ajan DEI-aiheista joista hänellä on oman intersektionaalisen identiteetin ansiosta paljon myös omaa henkilökohtaista kokemusta.

Dakota on puoliksi Turkin kurdi puoliksi suomalainen transsukupuolinen mies, joka syntyi Sveitsissä, mutta kasvoi suomalaisten sotaveteraani isovanhempien kasvattamana Lahdessa. Hän oli lapsi, joka ei koskaan osannut sopeutua yhteiskunnan rooleihin tai odotuksiin. Dakota oli erilainen kuin muut, minkä vuoksi hänen oli opittava luomaan yhteys muihin eroista huolimatta.

Nykyään Dakota tunnetaan yhtenä ymmärtäväisimmistä, energisimmistä ja inspiroivista johtajista, joka uskaltaa puhua suoraan eikä pelkää haastaa rakenteita, käytäntöjä tai asenteita.

Ikali Karvinen

Ikali Karvinen

Ikali Karvinen on Kirkon Ulkomaanavun varatoiminnanjohtaja. Hän on aiemmin ollut maajohtajana KUA:n toimistoissa Kambodžassa, Eritreassa ja Somaliassa sekä koordinoinut KUA:n globaalia tutkimustyötä. Karvinen on koulutustaustaltaan terveystieteen tohtori ja hänellä on sairaanhoidon opettajan pätevyys ja erityiskoulutus korkeakoulutuksen johtotehtäviin, minkä lisäksi hänet on koulutettu diakoniatyöhön sekä lähetys- ja kansainväliseen työhön.

Satu Lankinen

Satu Lankinen

Satu Lankinen on sertifioitu coach ja kohtaavan työelämän asiantuntija. Sadulla on laaja ja monipuolinen kokemus tiiminvetäjänä ja esihenkilönä jatkuvassa muutoksessa ja murroskohdissa olevista organisaatioista. Sadun erityisosaamista on vahvuusperustainen ihmisen johtaminen yksilöllisellä, jokaiselle parhaalla mahdollisella tavalla, ihmisten ainutlaatuisuuden, osaamisen ja potentiaalin näkyväksi tekemisen kautta. Sadun tärkein tehtävä on olla myös kahden nuoren äiti – ja kaikkien nuorten kannattelija.

Riikka Seppälä

Riikka Seppälä

Riikka Seppälä on kokenut coach, neuropsykiatrinen valmentaja ja Brene Brownin opeissa koulutettu Dare to Lead -fasilitaattori. Hän on erikoistunut psykologisen turvallisuuden luomiseen, empatiataitoihin sekä moninaisuuden ja neurodiversiteetin ymmärtämiseen. Lisäksi hän on vapaaehtoisvoimin toimivan, kuormituksen säätelyyn keskittyvän ja neurokirjon perheille ja heidän parissaan toimiville ammattilaisille suunnatun www.erityisvoimia.fi-yhteisön perustaja. Riikan sydäntä lähellä ovat ihmisyys ja aidot voimaannuttavat kohtaamiset.

Jaana Hirsikangas

Jaana Hirsikangas

Jaana Hirsikangas on kasvanut johtajaksi Vaasan Partiotytöissä. Mullistavin partiokokemus juontuu vuoteen 1996 ja kansainväliseen Explorer Belt -partioseikkailuun Unkarissa. Tuolta matkalta syntyi kyltymätön maailman kokemisen ja palvelemisen nälkä – sekä luotto omiin kykyihin selviytyä paikassa kuin paikassa. Se on lopulta vienyt Hirsikankaan työskentelemään Ugandasta Intiaan ja Costa Ricasta Thaimaahan. Työtehtävät ovat vuosien saatossa keskittyneet tasa-arvon, naisten oikeuksien, rauhantyön ja kestävän kehityksen ympärille. Vuodesta 2019 Hirsikangas on johtanut YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin Suomen toimistoa. Tavoitteena on maailma, jossa kaikilla sukupuolilla on yhtäläiset oikeudet ja mahdollisuudet.

Suunnatonta riemua aiheuttaa se, että oma jälkikasvu on innostunut partiosta – kotilippukunnaksi on löytynyt Katajanokan Karhunkaatajat, jossa lapset käyvät partiota yhdessä, sukupuolesta riippumatta.

Asta Raami

Asta Raami

Asta Raami tutkii intuitiota ja sisäisen tietämisen monimuotoisuutta. Häntä kiinnostavat luovuus, intuitiivisen tietämisen kokemukset ja ihmisen piilossa olevan potentiaalin hyödyntäminen. Kiinnostus johti väitöskirjaan intuition käytöstä, kehittämisestä ja luotettavuuden arvioimisesta. Taustaltaan Asta on yhdistelmä taiteilijaa, tutkijaa, käytännöllistä ongelmanratkaisijaa ja löytöretkeilijää. Yliopistotutkinnot hänellä on kasvatustieteestä, graafisesta suunnittelusta ja digitaalisesta mediasta. Hän toimi pitkään luovan suunnitteluprosessin kehittämisen lehtorina Aalto-yliopistossa. Johtajatulilla Asta puhuu luovuudesta, empatiasta ja herkkyydestä ihmisen supervoimina.

Meri Leppänen

Mari Leppänen

Mari Leppänen on Turun arkkihiippakunnan piispa, joka ilahtuu tuoreesta pullasta, hyvistä kirjoista, vuodenaikojen vaihtelusta ja kodin naapurista kuuluvista sudenpentujen iloisista äänistä. Piispa Mari Leppänen tulee puhumaan Turvallisen tulevaisuuden teemalavalle.

Katri Junna

Katri Junna

Katri on vanha vartionjohtaja ja toinen Netlightin kahdesta toimitusjohtajasta. Pari- ja vertaisjohtajuus ovat keskeisiä johtamisen malleja 2000 hengen kansainvälisessä IT-konsulttifirmassa, jossa ei ole pomoja, yksiköitä eikä asemavaltaan perustuvia komentoketjuja. Lintuparven lailla organisoitunut yritys uskoo yksilöihin, uudistumiseen ja piilevien kykyjen esille kutitteluun. ”Kysy neuvoa, älä lupaa”, on Katrin ohjenuora niin töissä, harrastuksissa kuin vapaa-ajallakin.

Tapio Lehtinen

Tapio Lehtinen

Olen Tapio Lehtinen, 65-vuotias purjehtija, isoisä ja eläkkeellä oleva diplomi-insinööri. Lähden syyskuussa neljättä kertaa purjehtimaan maailman ympäri, tällä kertaa nuoren tiimin kanssa, mukana myös muutama meripartiolainen. Minulle läheisiä asioita ovat merien ja ilmaston tila sekä suomalaisen valtameripurjehduksen jatkuminen.

Mika Pantzar

Mika Pantzar

Kulutus- ja teknologiatutkija Mika Pantzar on tutkinut tulevaisuutta ja menneisyyttä koko uransa. Nykyään hän on Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan professori ja vapaaehtoistoimija muun muassa Duodecim Median ja SUL:n Track&Fieldin hallituksissa. Mika harrastaa kaikenlaista liikuntaa jäägolfista sählyyn, hiihtoon ja uintiin. Hän arvostaa erityisesti kaupunkiluontoa.

Ilona Rauhala

Ilona Rauhala

Ilona Rauhala on tunnettu psykologi, joka on erikoistunut ylimmän johdon valmentamiseen. Hänellä on 25-vuoden kokemus työelämän valmentamisesta lähes kaikilla toimialoilla, funktioissa ja organisaation tasoilla. Ilona on OK5 Oy:n yksi perustajaosakkaista. OK5 Oy:n auttaa organisaatioita ja johtajia kehittämään erilaisten yhteyksiensä laatua erityisesti nyt, kun teknologia ja tekoäly muuttaa pelisääntöjä ja käytäntöjä merkittävällä tavalla.

Jani Korpela

Jani Korpela

Jani Korpelalla on 41 vuoden moniulotteinen partioura. Hän on kolmen partiolaisen isä ja perheyrittäjä Espoosta. Siviilissä hän on toiminut kohta parikymmentä vuotta terveydenhuoltoalan ongelmanratkaisijana ja johtanut tiimejä, jotka pyrkivät luovasti edesauttamaan turvallisempaa tulevaisuutta esimerkiksi sote-uudistuksen keskellä ja Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Janin tämänhetkiseen partiopestiin kuuluu viikoittainen sudenpentulauman johtaminen.

Merja Mähkä

Merja Mähkä

Merja Mähkä on sijoittaja, sijoituskirjailija ja yrittäjä sekä partiolaisen äiti.

Sanna Fäldt

Sanna Fäldt

Sanna Fäldt on vuorovaikutuksen ja työyhteisösovun ammattilainen. Työssään hän auttaa organisaatioita ratkomaan konflikteja ja erilaisia vuorovaikutushaasteita. Sannan intohimona on auttaa ihmisiä parantamaan keskinäistä yhteistyötään erityisesti haastavissa tilanteissa, jotta kaikilla olisi mahdollisuus tehdä töitä tuloksellisesti ja hyvällä fiiliksellä.

Sanna toimi ennen valmennusyrittäjäksi ryhtymistään 15 vuotta viestintäalan johtotehtävissä ja edelliset neljä vuotta hän on toiminut valmentajana, tietokirjailijana ja työyhteisösovittelijana Bravers Oy’ssä. Sannalta ilmestyi keväällä kolmas tietokirja Sydämellä töissä – Rakenna hyviä työelämäsuhteita (Avain), jossa hän käsittelee työpaikan kohtaamisten ja työkaveruuden tärkeyttä.

Sannan puheenvuoro auttaa ymmärtämään, miten vaikutamme toisiin ihmisiin ja millä keinoilla voimme luoda myönteisempiä ja arvostavampia kohtaamisia.

Paula Kilpinen

Paula Kilpinen

Paula Kilpinen on johdon neuvonantaja ja coach, jonka intohimona on inhimillisempi työelämä. Hän työskentelee Henley Business Schoolissa ja toimii Unicefin hallituksessa. Paula on kirjoittanut kirjan Inhimillinen strategia, joka valittiin viiden parhaan joukkoon Suomen Ekonomien Bisneskirja-kilpailussa. Lisäksi Paula on valittu 25 johtajakuiskaajan joukkoon (Kauppalehti Fakta) ja vuoden puhujaksi tulevaisuuden johtamisesta (Myspeaker). Paulalla on monta rautaa tulessa, sillä hän on myös viiden lapsen äiti.

Aleksi Lumme

Aleksi Lumme

Aleksi Lumme on päivisin DI IT-alalla, iltaisin isä, ratkaisukeskeinen valmentaja ja vaikeista luontoaiheista radikaalin asiallisesti keskusteleva someaktiivi.

Mari Haavisto

Mari Haavisto

Mari Haavisto on Sus+Com Agencyn perustaja ja toimitusjohtaja. Sus+Com Agency on sosiaaliseen vastuullisuuteen, strategiseen media- ja viestintäosaamiseen sekä yhteiskunnan ymmärtämiseen keskittynyt toimisto. Mari on taaperon äiti ja rakastaa vaeltamista metsissä ja tuntureilla hevosen selässä. Marin partioura oli lapsena lyhyt ja ytimekäs, mutta näin aikuisiällä Marissa on herännyt kiinnostus oppia lisää partiosta.

Anna Lundén

Anna Lundén

Anna Lundén on Turun Kauppakorkeakoulun väitöskirjatutkija. Hänen väitöstyönsä aiheena on hallitusjäsenten tulevaisuussuuntainen strategiatyö. Anna peräänkuuluttaa ylemmän johdon tulevaisuustaitoja ja visionääristä johtamista. Hän on hallitusjäsen ja perheyrittäjä jo kolmannessa sukupolvessa sekä monikansallisten korporaatioiden kasvatti. Hän on partiolaisen vaimo ja entisten sudareiden äiti, jolla on myös omia Satahanka-muistoja vuodelta -92.