Vastaukset kysymyksiisi Johtajatulien rakennus- ja purkuleiristä

Miksi osallistua RaPulle? Mitä RaPulla tehdään? Mikä edes on RaPu? Ainakin näihin kysymyksiin saat vastauksen tästä artikkelista.

Moni saattoi jo arvata, että RaPu tulee sanoista rakennus- ja purkuleiri. Partio on täynnä lyhenteitä, joten oli odotettavissa, että rakennus- ja purkuleiri saa oman nimen.

Miksi osallistua rakennusleirille?

Koko RaPu on täysin ilmainen. Et joudu maksamaan senttiäkään ja saat mahtavan kokemuksen suurtapahtuman rakentumisesta sekä oman kätesi jäljen näkyviin. Pääset sanomaan kavereillesi: “Hei mä rakensin nää lauteet ja kato ton seinän osan yhen uuden tuttavuuden kanssa.”  RaPu on mahtava paikka tavata uusia ihmisiä. Parhaat muistot syntyvät, kun tehdään yhdessä. Rakennus- ja purkuleirillä sattuu ja tapahtuu, joten jutut eivät varmasti koskaan lopu. Parhaat partion tarinat syntyvät usein ennen ja jälkeen tapahtuman. Et tule pettymään – paitsi, jos on kaatosade koko ajan.

Mitä rakennus- ja purkuleirillä oikeasti tapahtuu?

Raksan tehtävänä on pistää pystyyn saunat, suihkut, keittiö sekä vesi- ja sähköverkko eli infra. Voit päästä tekemään todella erilaisia asioita. Purkuleirin aikana taas alueelta puretaan kaikki tehdyt rakenteet ja tekniikka pois ja palautetaan tarvikkeet varastolle tai jälleenmyydään. Toisin sanoen Evo jätetään parempaan kuntoon kuin se oli rakennusleirin alussa. Monelle RaPun päivittäisiä kohokohtia ei kuitenkaan ole itse rakentaminen vaan yhteiset ruokailut ja illan sauna.

Perustietoa rakennus- ja purkuleiristä

Rakennusleiri järjestetään 18.8.–25.8. ja Purkuleiri 27.8.–29.8. Ilmoittautuminen on nyt auki ja päättyy 6.8. Ilmoittautuminen tapahtuu tämän linkin kautta.

Koko RaPun hinta on 0 €, ja voit valita päivät, jolloin osallistut. Esimerkiksi, jos arkena on töitä, niin voit osallistua rakennusleirin viikonloppuun.

Aaro Heroja, Hyvinkään Nummenpojat

Kuva: Veera Malvasalo