Elämysohjelmaa

Tervetuloa viettämään hauskoja hetkiä Johtajatulien elämysohjelman pisteillä ja verstaissa! Haluatko kehittää suunnistus- tai kädentaitojasi, uskaltautua paljasjalkakävelyn maailmaan tai ratkoa rikosmysteeriä?

Solmussa-verstas

Tule kokeilemaan solmeilua värikkäällä paracord-nyörillä. Tässä työpajassa voit kutoa paracordista erilaisia omaperäisiä ja hyödyllisiä asusteita, kuten selviytymisrannekkeen, hienon avaimenperän tai vaikka taljanuoran veitsille. Paracord on erittäin vahva, ohut ja kevyt nailonnyöri, joka on kudottu suuresta määrästä nailonsäikeitä. Käytämme paracord 550 tyyppi III:ä, jonka vetolujuus on 240 kg.


Ota mukaan: Hyvä fiilis ja halu oppia uusia asioita.

Milloin ja miten? Lauantaina 11.00–12.15, 14.00–15.15, 15.45–17.00. Ilmoittautuminen pajailmoittautumisten yhteydessä (löydät elämykset asiaohjelmien lomasta).

Koruverstas

Korujen tekeminen on hauskaa ja helppoa. Me uskomme, että kuka tahansa voi tehdä koruja! Vietä aikaa tekemällä hieno riipus helmistä ihan alusta alkaen – arkeen tai juhlaan. Voit antaa korun lahjaksi hyvälle ystävälle tai pitää sen itselläsi. Ohjeet saat kädentaitopisteeltä. Tule ja kokeile!


Ota mukaan: Istuin- tai makuualusta, hyvä fiilis ja halu oppia uusia asioita.

Milloin ja miten? Lauantaina klo 18–20 tai niin kauan kuin tarvikkeita riittää. Kesto n. 5 minuuttia, ei ennakkoilmoittautumista.

Partiomuotokuvaus

Tule otattamaan itsestäsi mukava muotokuva partiotamineissa! Monissa pesteissä tarvitsemme itsestämme kuvan laitettavaksi verkkosivuille tai someen. Sopivan kuvan etsiminen on usein yhtä tuskaa. Ei enää. Otata itsestäsi kunnon kameralla otettu muotokuva, ja voit käyttää sitä kaikissa pesteissäsi seuraavat 20 vuotta! Myös kaverikuvat onnistuvat.   


Ota mukaan:
Partiotamineet (ja kaveri, jos toivot kaverikuvaa)

Milloin ja miten?
Lauantaina lounaan ja päivällisen aikaan Kipinätorilla. Ei ennakkoilmoittatumista. Palvellaan saapumisjärjestyksessä.

Parsimisen perusteet

Ovatko rakkaat villasukkasi puhki kuluneet, mutta et malttaisi vielä heittää niitä pois? Oletko pohtinut, että lapasiin on tullut reikä ja se olisi hyvä parsia, mutta homma vain jää aina tekemättä? Ota parsimista kaipaava sukka- tai lapasparisi mukaan Tulille ja tule oppimaan yhdessä erilaisia tapoja parsia rikkinäiset neuleet. Me tarjoamme langat, parsinneulan, hyvää seuraa ja neuvoja. >sukkasi tai lapasesi ovat taas valmiit käyttöön!


Ota mukaan: Parsimista vaativa sukka- tai lapaspari, istuin- tai makuualusta.

Milloin ja miten? Lauantaina 11.00–12.15 ja 14.00–15.15. Ilmoittautuminen pajailmoittautumisten yhteydessä (löydät elämykset asiaohjelmien lomasta).

Virkataan yhdessä

Isoäidinneliöt ja muut virkatut tilkut ovat klassikko ja aina muodissa. Jos olet jo virtuoosi koukkujen, ketjusilmukoiden ja pylväiden maailmassa, voit hakea kädentaitopisteeltä ohjeen ja kerän lankaa ja antaa käsien työskennellä oman aikataulusi mukaan samalla, kun uppoudut kuuntelemaan puheita – ota tällöin oma virkkuukoukku (5 mm) mukaan.

Jos kuitenkin virkkaaminen tuo mieleesi lähinnä mummon pitsipöytäliinat tai huteran muistikuvan alakoulusta, ei huolta – autamme sinut virkkausverstaassa alkuun. Verstaalta löytyy tätä varten osallistujille kaikki tarvikkeet, myös koukut. Kädentaitoverstaalla valmiit tilkut yhdistetään lopuksi peitoksi, jonka lahjoitamme yhdessä sovittavaan tarkoitukseen.


Ota mukaan: Istuin- tai makuualusta, hyvä fiilis ja halu oppia.

Milloin ja miten?
Lauantaina 11.00–12.15, 15.45–17.00. Ilmoittautuminen pajailmoittautumisten yhteydessä (löydät elämykset asiaohjelmien lomasta) ja iltaelämykseen (klo 18-20) kesäkuussa julkaistavalla lomakkeella.

Köydentekoverstas

Osaatko rihmata? Entä pleissata? Tiedätkö, kuinka kolmisäikeinen köysi kierretään? Tule tutustumaan köysiverstaalle.


Ota mukaan: Hyvä fiilis ja halu oppia.

Milloin ja miten?
Lauantaina 18.00–20.00. Ilmoittautuminen kesäkuussa julkaistavalla lomakkeella.

Suunnistus

Oivallinen tapa tutustua Evon maastoihin on käydä suunnistamassa metsälenkki omaan tahtiin. Johtajatulille on tehty kolme eripituista suunnistusrataa. Suunnistaja saa reitin aloituspisteestä kartan. Leimaus tapahtuu älykännykällä. Kännykkään kannattaa asentaa tarvittava ohjelma jo etukäteen. Tiedot tarkentuvat.


Ota mukaan:
Karttamuovi A4 kokoiselle kartalle, kännykkä ja siihen sääsuoja, suunnistukseen sopiva vaatetus ja jalkineet sekä lamppu, jos suunnistat pimeään aikaan.


Milloin ja miten?
Mahdollista koko tapahtuman ajan. Kesto riippuu suunnistajan nopeudesta ja valitun radan pituudesta. Ilmoittautuminen kesäkuussa julkaistavalla lomakkeella (jotta osaamme hankkia oikean määrän karttoja).

Historiallisen tanssin opetus

Tule tutustumaan historiallisiin tansseihin! Opettelemme askelikkoja ja tansseja, joista vanhimmat ovat 1200-luvulta ja uusimmat noin 1800-luvun alusta. Mukana on piiritansseja, solatansseja, parijonotansseja, neljän parin neliötansseja, paritansseja. Useat soveltuvat esimerkiksi nuotioilla tanssittaviksi metsäretkilläkin.


Ota mukaan:
Juomavesipullo


Milloin ja miten?
Lauantaina 19.30–22.00. Ilmoittautuminen kesäkuussa julkaistavalla lomakkeella.

Paljasjalkakävely

Paljasjalkakengillä tai paljain jaloin! Opettelemme paljasjalkakävelyn teoriaa ja tekniikkaa. Ensin käymme lyhyesti läpi varusteita ja paljasjalkakävelyn harrastamista eri vuodenaikoina. Tämän jälkeen kokeilemme lajia maastossa.


Ota mukaan:
Paljasjalkakengät, ilmankin pärjää! Juomapullo halutessasi.


Milloin ja miten?
Lauantaina päivällä, kesto 75 min. Ilmoittautuminen pajailmoittautumisten yhteydessä (löydät elämykset asiaohjelmien lomasta).

Rikosmysteeri

Partiomuseoon matkalla ollut kiertopalkinto Pronssiahma on varastettu! Tällä elämyspisteellä pääset joko yksin tai ryhmäsi kanssa toimimaan salapoliisina. Salapoliisit kiertävät rasteja (joista yksi on rikospaikka), tekevät niillä esitetyistä johtolangoista havaintoja ja päättelevät, kuka epäillyistä on tehnyt rikoksen.


Ota mukaan:
Ainakin yhdellä ryhmän osallistujalla älypuhelin ja muistiinpanovälineet. Jos mysteeriä ratkotaan pimeän aikaan, taskulamppu jokaiselle osallistujalle.


Milloin ja miten?
Koko tapahtuman ajan, ei ennakkoilmoittautumista. Kesto arviolta 0,5–1,5 tuntia.

Metsäkino

Tähtitaivas, kaveri kainalossa ja metsäinen elokuvaelämys – mikä olisikaan parempi tapa viettää loppukesäistä iltaa? Tervetuloa metsäkinoon nauttimaan kulttuurista ja rentoutumaan Evon omassa ulkoilmaleffateatterissa. Elokuva ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa. Nähdään metsäkinossa!


Ota mukaan:
Istuin- tai makuualusta, lämmintä vaatetta, ja leffaherkut joko omasta takaa tai nappaa kahvilasta leffaeväspaketti.

Milloin ja miten?
Perjantaina avajaisten jälkeen. Päälavalla, kesto arviolta 1,5-2h.

Solmitaan mandala!

Tule kokemaan mandalan tekemisen syvällinen voima. Mandala on sanskritia ja tarkoittaa ympyrää, keskusta tai yhteyttä. Ympyrä on loputon ja symbolisoi kokonaisuutta ja eheyttä.

Mandaloita on tehty lähes kaikissa kulttuureissa kautta aikoijen. Sitä on käytetty meditaatiomuotona, mielen keskittämisen työkaluna, luomaan pyhää tilaa, ja jopa viemään tekijäänsä transsitiloihin. Mandalan tekeminen rauhoittaa ja tuo selkeyttä.

Työpajassa on mahdollista solmia itsellesi ihastuttava Ojo de Dios mandala läpimittaa 10-20 cm! Käytössäsi on useita eri värejä erilaisista langoista.

Pajaan mahtuu mukaan vain 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä! Lämpimästi tervetuloa!


Ota mukaan:
Istuin- tai makuualusta, hyvä fiilis ja halu oppii uusia asioita


Milloin ja miten?
Lauantaina 18.00–20.00. Ilmoittautuminen kesäkuussa julkaistavalla lomakkeella.

Tuli – tikusta asiaa partiotaitokilpailu

Tule ja koe Johtajatulien ihka ensimmäiset partiotaitokilpailut!

Partiotaitokilpailut eli PT-kisat ovat vartioiden välisiä maastossa tapahtuvia kilpailuja, joissa vartio pähkäilee erilaisia partiotaitoihin, yhteistyöhön ja luovuuteen liittyviä tehtäviä. Näihin kisoihin saat tulla sellaisena kuin olet, pakko ei ole kisata tosissaan – on ihan luvallista pitää vain partiohauskaa kavereiden kanssa.

Kilpailussa kisavartio koostuu 3-4 jäsenestä, eikä ole väliä onko vartiossa vaeltajia, aikuisia tai evp osallistujia. Kilpailuun voi ilmoittautua joko valmiin vartion (3-4 henkeä) kanssa tai yksin, jolloin kilpailunjärjestäjät kokoavat ilmoittautuneista kisavartioita.

Ps. Jokaiselle osallistujalle luvassa palkintona kisamerkki!


Ota mukaan:
Kilpailun ennakko-ohje lähetetään vartion johtajalle lähempänä tapahtumaa.


Milloin ja miten?
Lauantaina klo 18:30, kesto noin 1,5-2 h. Partiotaitokilpailuun ilmoittaudutaan kesäkuussa julkaistavalla ilmoittautumislomakkeella. Kilpailuun on tarjolla paikkoja rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kuva: Mikko Roininen