Miksi osallistuisin johtajatulille? 

Kuva: Miska Loimaala

Onko mielessäsi käynyt Johtajatulille osallistuminen, mutta olet jäänyt miettimään, onko tapahtuma juuri Sinua varten. No totta kai on!  Kerromme tässä lyhyesti Johtajatulista: kenelle se on suunnattu, mitä Tulilla tapahtuu ja miksi sinunkin kannattaa ilmoittautua mukaan. 

Johtajatulet on Suomen Partiolaisten järjestämä, johtamiseen keskittyvä koulutustapahtuma Suomen parhaassa seminaaritilassa, kauniin Evon metsän siimeksissä 25.8-27.8.2023. Johtajatulet on tarkoitettu aivan kaikille yli 18-vuotiaille johtamisesta ja johtamistaitojensa kehittämisestä kiinnostuneille. Olitpa sitten partiolainen tai et. 

Unohtumaton elämys 

Kuva: Liinu Yli-Hongisto

Kysyimme Johtajatulien tapahtumajohtaja Petri ”Pete” Patroselta, mikä tekee Johtajatulista erityisen tapahtuman.

”Johtajatulet metsässä, luonnon keskellä on unohtumaton kokemus. Ympäristö on täysin eri kuin missään muussa johtamisseminaarissa. Vaikka osallistujia on paljon ja juttuseuraa löytyy, metsäympäristö mahdollistaa myös omaan rauhaan vetäytymisen”, Pete kertoo.  

Myös ohjelma on Peten mukaan poikkeuksellista: Tarjolla on tiukkaa asiaa johtamisesta luovuus-, uudistuminen- ja turvallinen tulevaisuus -teemojen ohjaamana. Erinomaisten puheenvuorojen kuuntelemisen lisäksi Tulilla pääsee työstämään taitojaan työpajoissa ja vertaisverstaissa. Esiintyjäjoukko on monipuolinen – 18-vuotiaista täsmäosaajista aina Suomen huippuesiintyjiin. 

Johtajatulien kaltaista tapahtumaa et voi kokea missään muualla.  

Miksi osallistuisin, vaikka en ole partiolainen? 

Johtajatulille odotetaan noin 3000 osallistujaa. Suurin osa on partiolaisia, mutta mukana on paljon myös aikuisia, jotka eivät harrasta partiota. Mikä vetää muita kuin partiolaisia tapahtumaan?  

Peten mukaan osallistujia yhdistää halu kehittää johtamistaitojaan ja viettää elämyksellinen viikonloppu, joka palauttaa arjen kiireistä.  

”Johtajatulet tarjoaa huippua johtamiskoulutusta ja pohdintoja hyvässä seurassa todella edullisesti. Ja vielä Suomen parhaassa konferenssitilassa eli luonnon keskellä. Johtamisoppien lisäksi tarjolla on huikeaa elämysohjelmaa. Samalla pääset kurkistamaan partiomaailmaan sekä oppimaan tai kertaamaan retkeilytaitoja.” 

Mikä saa puhujat syttymään tapahtumasta? 

Vieläkö arveluttaa?  Mielenkiintoista on kuulla myös, mikä saa huippupuhujat Evon lavalle. Kysyimme FightBack-brändin perustaja Pekka Hyysalolta hänen kokemuksistaan vuoden 2021 Johtajatulista. 

”Partio on ollut erittäin tärkeä osa taustaani, ja johtajille oli kunnia päästä puhumaan. Johtajatulilla parasta on tapahtuman yhteisö”, Pekka toteaa.

Pienennetään hiilijalanjälkeä 

Partiolainen jättää maailman paremmaksi kuin millaisena sen löytää. Tämä koskee myös meitä partiotapahtumien järjestäjiä ja osallistujia, se koskee Evon metsiä ja myös koko muuta maailmaa. Jotta voimme pitää huolta yhteisestä luonnostamme, olemme sitoutuneet vähentämään Johtajatulien päästöjä ja pienentämään hiilijalanjälkeämme edellisiin Tuliin verrattuna. Tiedämme, että isojen partiotapahtumien päästöt koostuvat etenkin kolmesta asiasta: matkustamisesta, ruuasta sekä tapahtumaa varten tehdyistä hankinnoista. 

Mitä me sitten teemme? Tarjoamme yhteiskuljetuksia, jotta Johtajatulille olisi helppoa tulla myös muuten kuin omalla autolla. Keskitymme laadukkaaseen kasvisruokaan, joka itsessään vähentää päästöjämme useilla prosenttiyksiköillä. Lisäksi yritämme huomioida vastuullisuuden eri osa-alueet hankintoja tehdessämme. 

Entä mitä sinä, Johtajatulien kävijä, voisit tehdä? Johtajatulet tehdään yhdessä, myös vastuullisuuden osalta. Voit valita yhteiskyydin oman auton sijaan, tai voit pyytää mahdollisimman monta kaveria mukaan kyytiisi matkalla Johtajatulille. Voit hankkia teltan, makuupussin tai muun Tulille tarvittavan retkeilyvälineen käytettynä tai lainattuna. Voit myös lainata omaa ylijäämääsi muille retkeilijöille. Ja kun tapahtuma koittaa, voit huolehtia esimerkiksi kierrättämällä siitä, että jälkesi Evon upeisiin metsiin olisi mahdollisimman pieni. 

Ilmoittautuminen alkaa 6.3. 

Johtajatulien Early bird -ilmoittautuminen alkaa 6.3.2023 ja kestää 4.4.2023 saakka. 

Normaali ilmoittautuminen alkaa 5.4.2023 ja kestää 4.5.2023 saakka. 

Lisätiedot ilmoittautumisesta ja osallistumismaksuista löydät osoitteesta: https://johtajatulet.fi/ilmoittautuminen 

Tulilla tavataan! 

Kuva: Atte Kesti