Vastuullisuus

Partiolainen jättää maailman paremmassa kunnossa kuin millaisena sen löysi. Myös me Johtajatulilla haluamme opetella yhdessä rakastamaan luontoa ja suojelemaan ympäristöä paremmin. Tavoitteenamme on pienentää tapahtuman hiilijalanjälkeä 15 % aiemmista tapahtumista.

Johtajatulien hiilijalanjälki

Vuosina 2019 ja 2021 Johtajatulien hiilijalanjälki on ollut keskimäärin 191 tonnia ja ne jakautuivat seuraavalla tavalla:

Kuvaaja Johtajatulien hiilijalanjäljestä: Hankinnat: 46 %, Matkustaminen: 41 %, Ruoka ja juoma: 10 %, Jäte: 3 %

Voit lukea lisää Johtajatulien hiilijalanjälkilaskennasta aiempien tapahtumien vastuullisuusraporteista.

Johtajatulet 2021_Loppuraportti hiilijalanjälki

Johtajatulet 2019_Loppuraportti hiilijalanjälki


Mitä me teemme?

Meillä on kunnianhimoinen tavoite: laskea Johtajatulien päästöjä 15 % aiempiin kahteen Tuliin verrattuna. Tehtävä ei ole helppo, ja sen saavuttamiseksi tarvitaan meitä kaikkia. Saavuttaaksemme tavoitteemme, olemme sitoutuneet seuraaviin vastuullisuustekoihin:

Syömme ruokaa, joka on hyväksi meille ja maailmalle.

Kasvisruuan tarjoaminen on tehokkain yksittäinen päästövähennystoimi, jonka voimme tehdä omin voimin. Samalla laadukas ja maukas kasvisruoka tukee myös meidän jokaisen hyvinvointiamme.

Suomen Partiolaisten kasvisruokalinjauksen mukaisesti sitoudumme tarjoamaan Tulilla maukasta kasvisruokaa. Tällä katamme viidesosan koko päästövähennystavoittestamme.

Emme hanki turhaa tavaraa edes Tulille.

Yksi suurimmista päästölähteistä Johtajatulilla muodostuu tekemistämme hankinnoista: siis kaikesta siitä uudesta tavarasta, jota ostamme tapahtumaan.

Tänä vuonna emme osta turhaa tavaraa Tulille ja silloin kun ostamme, panostamme laatuun ja vastuullisuuteen. Sitoudumme vähentämään hankintoihin käytettyä rahaa 10 %. Tällä laskemme hiilijalanjälkeämme ja katamme noin kolmasosan päästövähennystavoitteestamme.

Teemme vastuullisesta toiminnasta Johtajatulilla mahdollisimman helppoa.

Sitoudumme Johtajatulilla siihen, että juuri sinä voit tehdä vastuullisempia valintoja mahdollisimman vähällä vaivalla. Tarjoamme kestävämpiä saapumismahdollisuuksia tapahtumaan sekä mahdollistamme kierrätyksen tapahtuma-alueella.


Mitä sinä voit tehdä?

Päästövähennystoimet eivät synny vain omin voimin, meitä kaikkia tarvitaan. Sinä voit vaikuttaa Johtajatulien hiilijalanjälkeen seuraavin keinoin.

Valitse kimppakyyti.

Tehokkain tapa pienentää jalanjälkeäsi on valita kimppakyyti oman auton sijaan.

Jos joka viides omalla autolla tulijoista valitsisi kimppakyydin, vähenisivät päästömme lähes 12 tonnilla. Tämä kattaisi yli 40 % päästövähennystavoitteestamme. Kerromme kimppakyytipörssistä lisää kesän aikana.

Valitse yhteiskyyti.

Yksi tehokkaimmista tavoista vähentää päästöjä on saapua paikalle yhteiskuljetuksella. Yhteiskuljetuksen liput tulevat myyntiin toukokuussa ja lisää niistä voit lukea täältä.

Jos joka viides omalla autolla tulevista valitsisi yhteiskyydin, kattaisi se noin kymmeneksen päästövähennystavoitteestamme.

Kierrätä!

Sinä voit vaikuttaa omaan hiilijalanjälkeesi Johtajatulilla kierrättämällä roskasi huolella sen sijaan, että lykkäisit kaiken seka- tai energiajätteeseen. Jos tuot mukanasi jotain vaikeasti kierrätettävää tavaraa, huolehdithan sen myös pois alueelta itse. Esimerkiksi rikkoutuneiden retkeilyvälineiden tai ongelmajätteen hävitys ei tapahtuma-alueella onnistu.

Jos kierrätämme yhdessä kaiken seka- ja energiajätteen, vähennämme jätteistä aiheutuvia päästöjä noin 80 %.