Seminaariohjelma

Seminaariohjelmatoiveiden esittäminen

Seminaariohjelmaan ilmoittaudutaan ohjelmanvalintatyökalun Pajauttimen kautta. Pajautin on auki 20.–30.6.2023.

Pajautin toimii myös Johtajatuliviikonloppuna, eli voit kätevästi tarkistaa sieltä, mihin seminaariohjelmaan olet seuraavaksi menossa.

Osallistujavaihdoksiin liittyvät ohjelmavaihdokset ohjeistetaan mahdollisissa vaihtotilanteissa erikseen.

Seminaariohjelman rakenne

Johtajatulien seminaariohjelma lauantaina 26. elokuuta on jaettu kolmeen aikaväliin. Kukin aikaväli on kestoltaan 75 minuuttia. Jokainen osallistuja tekee ohjelmavalintoja näihin kolmeen aikaväliin.

Työpajojen ja vertaisverstaiden lisäksi kussakin aikavälissä on kaikilla kolmella teemalavalla yksi puheenvuoropari. Teemalavapuhujat on esitelty Johtajatulien nettisivuilla. Lauantain seminaariohjelma päättyy päivälliseen.


Kysymyksiä ja vastauksia Pajauttimen käytöstä ja ohjelmavalinnoista

Mistä löydän tiedon, missä aikavälissä mikäkin työpaja tai vertaisverstas on?
Pajoja ja vertaisverstaita ei ole etukäteen kiinnitetty aikaväleihin. Kun valitset listalta mieleisesi työpajat ja vertaisverstaat, Pajautin-algoritmi optimoi kaikkien toiveiden perusteella, missä aikavälissä mikäkin paja ja vertaisverstas toteutetaan. Lavapuhujat on kiinnitetty tiettyyn aikaväliin.
Mistä ja milloin saan tiedon siitä, mihin ohjelmiin pääsen?
Lukitut ohjelmavalinnat julkaistaan Pajauttimessa elokuun alkupuolella
Miten saan suodattimen pois päältä?
Kaikki suodattimet voit poistaa Tyhjennä-sanasta. Yksittäisen suodattimen saat pois harmaalla pohjalla olevasta raksista.
Kuinka monta ohjelmatoivetta minun pitää valita?
Suosittelemme, että valitset 10-20 ohjelmaa
Kuka päättää ohjelmavalinnat?
Pajauttimen algoritmi sijoittaa osallistujat ohjelmaan heidän tärkeysjärjestykseen laittamiensa toiveiden perusteella. Algoritmi on rakennettu siten, että se pyrkii tarjoamaan osallistujille ainakin heidän ensisijaisia valintojaan. Mahdutko valitsemiisi pajoihin, riippuu siitä, kuinka suosituiksi ne muodostuvat.
Mitä ovat Vaeltajaraadin suositukset?
Vaeltajaraati eli ryhmä 18-22-vuotiaita partiolaisia on valikoinut ohjelmatarjonnasta erityisesti heidän ikäryhmälleen sopivia ohjelmia. Vaeltajaraadin suosittelemiin ohjelmiin ovat kuitenkin kaiken ikäiset osallistujat tervetulleita.

Pajautin pohjautuu algoritmiin

Pajauttimen algoritmi sijoittaa osallistujat ohjelmaan heidän tärkeysjärjestykseen laittamiensa toiveiden perusteella. Algoritmi on rakennettu siten, että se pyrkii tarjoamaan osallistujille ainakin heidän ensisijaisia valintojaan. Mahdutko valitsemiisi pajoihin, riippuu siitä, kuinka suosituiksi ne muodostuvat. Toisin kuin lavapuheenvuoroja, työpajoja ja vertaisverstaita ei ole etukäteen sijoitettu ohjelman aikaväleihin, vaan algoritmi aikatauluttaa ne osallistujien toiveiden pohjalta.

Koska osallistujia on paljon ja paikkoja pajoissa ja vertaisverstaissa rajoitetusti, pyydämme jokaista osallistujaa valitsemaan jokaiseen kolmesta aikavälistä yhden lavapuheenvuoroparin ja yhteensä vähintään kymmenen seminaariohjelmatoivetta. Omia valintoja ei pysty muuttamaan Pajauttimen sulkeutumisen jälkeen.


Kirjautuminen Pajauttimeen

Pääset Pajauttimeen suoraan menemällä osoitteeseen https://pajautin.johtajatulet.fi ja kirjautumalla sisään ilmoittautumistunnuksellasi. Ilmoittautumistunnus on 20.6. saamassasi sähköpostissa. Löydät sen myös Johtajatulet-tapahtuman ilmoittautumisvahvistuksesta.

Kun olet kirjautunut Pajauttimeen, voit tarkistaa oikeasta yläkulmasta, että olet sisällä oikeana käyttäjänä.

Ohjelmatoiveiden listaaminen

Sivulla olevasta hakukentästä voit hakea vapaalla sanahaulla tiettyä asiasanaa tai tietyn henkilön pitämää puheenvuoroa, pajaa tai vertaisverstasta. Hakukentän alla on valintapainikkeita, joilla voit hakea sisältöä avainsanojen tai ohjelmatyypin mukaan. Jokaisella ohjelmatyypillä on oma symbolinsa.

Voit lisätä toiveesi valintalistaan klikkaamalla plus-kuvaketta toivomasi ohjelman kohdalla:

Toivomasi ohjelmat tulevat näkyviin Valitut ohjelmatoiveet -kohtaan. Tässä ruudussa voit järjestää toivomasi ohjelmat tärkeysjärjestykseen raahaamalla hiirellä eniten toivomasi ylimmäksi listalla.

Raahaaminen mobiililaitteella: valitse haluamasi ohjelman painamalla sitä pitkään ja raahaa sitten haluamaasi kohtaan listalla.

Läsnäolo

Kohdassa Läsnäolo voit valita aikavälit, joissa osallistut ohjelmaan. Oletuksena on, että osallistut ohjelmaan kaikissa aikaväleissä. Jos et voi tai halua osallistua ohjelmaan kaikissa aikaväleissä, voit merkitä aikavälit, joissa et osallistu seminaariohjelmaan. Toivomme, että merkitset Läsnäolo-valikon neljänneltä riviltä En osallistu , jos et syystä tai toisesta osallistu mihinkään puheenvuoroista, työpajoista tai vertaisverstaista.

Johtajatulilla on tarjolla myös Elämysohjelmaa, johon voi osallistua myös muina aikoina kuin seminaariohjelman kolmessa aikavälissä. Joidenkin elämysten osallistujamäärä on rajoitettu, ja niihin ilmoittaudutaan elämysohjelman lomakkeella.