Usein kysytyt kysymykset

Tälle sivulle kerätään usein kysyttyjä kysymyksiä. Jos et löydä vastausta tältä sivulta, laita meille viestiä joko johtajatulet@partio.fi tai kysy somekanavissamme. Koronaan liittyvät kysymykset ja vastaukset on lisätty omalle sivulleen, jonne pääset tästä linkistä.

Mikä Johtajatulet on?

Mitä tapahtumassa tehdään?

Johtajatulet tarjoavat huippuluokan asiantuntijoiden puheita ja työpajoja ilman PowerPointeja. Luentosalinamme on metsä. Tulilla ohjelmassa yhdistyvät johtajuudesta oppiminen, elämykset ja yhteisöllisyys.

Johtajatulien ohjelmakokonaisuuden muodostavat seminaariohjelma puheineen ja työpajoineen, yhteiset lavaohjelmat sekä virkistävä ja vahvistava elämysohjelma. Järjestetyn ohjelman lisäksi Johtajatuli-kokemuksen ainutlaatuiseksi tekevät uusien ja tuttujen ihmisten kohtaamiset, keskustelut sekä maailman parantaminen. Kannattaa selata näitä sivuja, niin selkenee varmasti!

Aika ja paikka

Missä ja milloin tapahtuma järjestetään?

Johtajatulet järjestetään 25.–27.8.2023 Evon retkeilyalueella Hämeenlinnassa.

Kenelle

Kenelle tapahtuma on suunnattu?

Johtajatulille ovat tervetulleita kaikki yli 18-vuotiaat johtamisesta kiinnostuneet ja metsässä viihtyvät tyypit. Vaikka tapahtuman järjestävät partiolaiset, ei sinulla tarvitse olla mitään kokemusta partiosta mahtuaksesi mukaan.

Entä jos en ole partiolainen?

Tervetuloa! Johtajatulet on partiolaisten järjestämä tapahtuma mutta aiheet ja teemat kuuluvat ihan jokaiselle.

Voiko tapahtumaan tulla yksin?

Voi! Tämä on mainio tilaisuus tutustua uusiin ihmisiin esimerkiksi työpajoissa, yhteisillä iltanuotioilla tai vaikkapa ruokapöydän äärellä.

Voiko tänä vuonna 18 vuotta täyttävä osallistua tapahtumaan?

Kyllä voi. Tapahtumaan voi ilmoittautua kaikki ne partiolaiset, jotka täyttävät kuluvan vuoden aikana 18.

Voivatko lapset osallistua vanhempien kanssa?

Tapahtuma on tarkoitettu vain yli 18-vuotiaille. Tästä poikkeuksena ovat alle vuoden ikäiset vauvat, jotka voivat osallistua tapahtumaan sekä sen lava- ja elämysohjelmaan huoltajansa seurassa. Huomaa kuitenkin, että tapahtumassa tai alueella ei ole erillisiä lastenhoitofasiliteetteja ja esimerkiksi ruokailu tulee järjestää itse. Vauvat eivät osallistu tapahtuman työpajoihin tai vertaisverstaisiin sillä toivomme eri lähtökohdista tuleville osallistujille mahdollisuuden osallistua rauhassa. Tuemme vauvojen mahdollisuutta osallistua tapahtumaan muun muassa Päivän hyvä työ -tehtävillä.

Tapahtuman hinta

Mitä tapahtuma maksaa?

Tapahtumalla on voimassa early bird -hinta ja normaali hinta. Hinnat julkaistaan pian.

Miksi tapahtumalla on eri hintaluokkia?

Tapahtuman perushinta sisältää koko mahtavan johtajatuliviikonlopun puhujineen, elämyksineen ja ruokineen. Tapahtumamaksut käytetään kokonaisuudessaan tapahtuman järjestämiseen, eikä niissä ole mukana katetta.

Partiolaiset saavat alennushinnan, koska heillä on partion lisenssimaksun myötä partiovakuutus voimassa. Partiolaisille 18–22-vuotiaille vaeltajaikäkauteen kuuluville hinta on alennettu, koska Johtajatulet on vuoden 2021 valtakunnallinen vaeltajatapahtuma. Yrityshinnalla voi kantaa kortensa kekoon valtakunnallisen partioleiri Kajon leiristipendien hyväksi.

Lue lisää hinnoista ilmoittautuminen-sivulta.

Koronaepidemian vaikutukset

Miten koronaepidemia vaikuttaa Johtajatulien järjestelyihin?

Me haluamme varmistaa kaikille turvalliset Johtajatulet myös koronaepidemian keskellä. Seuraamme epidemiatilannetta sekä viranomaisten ohjeita tapahtuman järjestämisestä tarkasti ja olemme valmiita mukauttamaan Johtajatulia kulloinkin voimassa oleviin rajoituksiin. Tällä hetkellä teemme projektia huomioon ottaen nykyiset kokoontumisrajoitukset, ja seuraamme aktiivisesti viranomaisten ohjeita. Lue lisää varautumisesta koronaepidemiaan.

Entä jos sairastun koronaan juuri ennen tapahtumaa?

On meille kaikille jo itsestään selvää, että sairaana tai oireisena ei voi tulla Johtajatulille. Mikäli sairastut tai joudut karanteeniin ennen Johtajatulia, voit hakea osallistumismaksuasi takaisin vakuutuksestasi tai viime kädessä partiovakuutuksesta. Saatat tarvita tähän lääkärintodistuksen.

Osallistumisen peruuttaminen

Mitkä ovat tapahtuman peruutusehdot?

Tapahtumassa noudatatetaan Suomen Partiolaisten yleisiä tapahtuman peruutusehtoja, ja osallistujan peruutusehtoja. Molemmat löydät kätevästi peruutusehdot-sivulta.

Saanko rahani takaisin, jos tapahtuma perutaan?

Jos joudumme perumaan tapahtuman esimerkiksi voimassa olevien koronarajoitusten takia ennen kuin laskutus on 21.5. aloitettu, emme laskuta osallistumismaksuja ollenkaan. Mikäli laskutus on tapahtuman perumishetkellä jo aloitettu, palautamme osallistumismaksusta mahdollisimman suuren osan. Käytännössä saat rahoistasi takaisin kaiken sen, mitä emme ole käyttäneet jo esimerkiksi tapahtuman hankintoihin.

Saanko rahani takaisin, jos en voi itse osallistua tapahtumaan?

Ilmoittautumisen voi perua maksutta sen aallon aikana, jolloin olet ilmoittautunut. Jos ilmoittaudut early bird-hinnalla, voi ilmoittautumisen perua early bird-ilmoittautumisajan loppuun (3.5. asti) ja jos ilmoittaudut normaalilla hinnalla, voit perua maksutta 21.6. asti. Jos peruutat osallistumisesi 21.6.2021 jälkeen, lähetä sähköpostia johtajatulet@partio.fi. Myöhässä peruutetusta tai peruuttamatta jätetystä ilmoittautumisesta joudumme laskuttamaan koko osallistumismaksun.

Sairastapauksissa voit hakea tapahtuman osallistumismaksua vakuutuksestasi tai viimekädessä partiovakuutuksesta.

Johtajatulien saavutettavuus & vastuullisuus

Miten saavutettavuus huomioidaan Johtajatulilla?

Jokainen retkeilijä on tervetullut Johtajatulille sellaisena kuin on, ja haluamme mahdollistaa osallistumisen mahdollisimman monelle. Tästä huolehtii Johtajatulien saavutettavuusvastaava.

Johtajatulilla on käytössä helppo tulla- tunnus. Lue lisää tapahtuman saavutettavuudesta.

Mitä tarkoittaa vastuullinen tapahtumatuotanto Johtajatulilla?

Meille vastuullinen tapahtumatuotanto tarkoittaa sitä, että huomioimme Johtajatulien suorat ja epäsuorat vaikutukset meitä ympäröivään yhteiskuntaan, luontoon sekä kaikkiin tapahtuman retkeilijöihin. Haluamme huolehtia Johtajatulien saavutettavuudesta, turvallisuudesta, ympäristöstä ja hyvinvoinnista sekä edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Lue lisää tapahtuman vastuullisuudesta.

Tapahtuman fasiliteetit

Miten majoitun?

Johtajatulilla majoitutaan teltoissa ja makuupusseissa. Järjestäjillä ei ole tarjolla telttoja, mutta hyviä telttapaikkoja löytyy kyllä kaikille osallistujille.

Mikäli sinulla ei ole telttaa, niin ei hätää: Aikomuksenamme on järjestää jonkinlaista telttapaikkapörssiä, sillä partiolaisilla telttoja tuppaa olemaan. Nyt kuitenkin voi jo tehdä peliliikkeitä, ja lyöttäytyä telttakunnaksi jonkun teltanomistajan kanssa.

Entäs hampaat ja käsienpesut sun muut?

Evon leirialue on kangasmetsää, mutta sinne on vedetty suurleirien tarpeisiin juokseva vesi ja tehty viemäröintiä harmaille vesille. Voit huoletta täyttää juomapullosi hanoista ja käydä pesemässä hampaasi vesipisteillä ja käsien pesuun ja hampaiden harjaukseen tarkoitetulla alueella.

Missä peseydyn?

Johtajatulilla voit saunoa ja käydä suihkussa – siis oikeassa, lämpimässä suihkussa. Sinulla on myös mahdollisuus myös peseytyä ja pukeutua omassa rauhassa sukupuolineutraaleissa tiloissa. Omat suihkusandaalit lisäävät mukavuuttasi.

Missä kakkaan?

Johtajatulilla on käytössä runsaasti bajamajoja. Ja oliko niin, että inhoat bajamajoja, kun ne ovat aina niin sottaisia? Bajamajoja esiintyy usein tilaisuuksissa, joissa kävijät ovat humalassa. Tällä kertaa pytystömme nähdään kuitenkin harvinaisilla seuduilla, sillä Johtajatulet on päihteetön tapahtuma! Sinulla on ennennäkemätön mahdollisuus kokea, miltä bajamajat näyttävät, kun kävijäkunta on selvinpäin!

Tarjolla on myös pyörätuolilla saavutettavia bajamajoja. Bajamajat ovat myös sukupuolineutraaleja tiloja.

Miten Johtajatulille pukeudutaan?

Johtajatulille pukeudutaan käytännönläheisesti ja säänmukaisesti. Olemme koko viikonlopun metsässä, joten kauluspaidat ja puvuntakit voi jättää suosiolla kotiin henkariin. Laita sellaiset vaatteet, joissa menisit marja- tai sieniretkelle.

Elokuun viimeisenä viikonloppuna päivät voivat olla hyvinkin lämpimiä, mutta yöt jo melkoisen viileitä. Ota siis mukaan rennot retki- tai ulkovaatteet, jotka kestävät sateen, helteen ja hallan koko viikonlopun ajan. Tukevat kengät ovat myös hyvä idea. Omaa mukavuuttasi voit lisätä istuinalustalla. Illalla ja yöllä pipo ja hanskat ovat varmasti hyvä juttu.

Kysyttävää?

Keneltä voin kysyä apua?

Lähetä sähköpostia osoitteeseen johtajatulet@partio.fi tai kysy somekanavissamme! Viestejäsi lukevat Johtajatulien kampanjapäällikkö Iisa, osallistujapäällikkö Janina sekä toimiston työntekijä ja ne käsitellään aina luottamuksella.

Joukko ihmisiä seisoo ulkona Johtajatulet-karttataulun vieressä.
Kuva: Onni Pusa