Osallistujat

Johtajatulet on viikonlopun mittainen metsäretkille kaikille yli 18-vuotiaille, jotka haluavat pelastaa maailman paremmalla johtamisella. Vaikka meistä Johtajatulien retkeilijöistä moni on partiolainen (tai ehkä joskus ollut), moni tulee myös aivan muista taustoista. Tulilla titteleillä ei ole valtaa, vaan partiojohtaja ja toimitusjohtaja oppivat yhdessä toisiltaan.

Kaksi hymyilevää henkilöä poseeraa kameralle metsässä.
Kuva: Mari Lehtisalo

Jos Johtajatulet kiinnostavat, jokin seuraavista kuvauksista saattaa ehkä sopia sinuun:

  • Kaipaat inspiraatiota elämääsi, irtiottoa arjestasi tai uusia kokemuksia ja ihmisiä ympärillesi.
  • Toimit järjestössä ja tahdot kehittää itseäsi ja osaamistasi.
  • Olet työelämässä ihmisten tai asioiden johtaja.
  • Metsäretki elokuussa hyvien ystävien ja kiinnostavien asioiden äärellä kiinnostaa.
  • Olet vähän miettinyt, että mitä ihmettä se partiossa oleva kaverisi siellä aina puuhaa.
  • … ei mikään yllä olevista, mutta silti jotenkin kiinnostaa!

Juuri sinä olet tervetullut Johtajatulille. Tule ja sytytä kipinäsi!

Sovinko minä mukaan?

Teemme Johtajatulilla töitä sen eteen, että sinun olisi helppoa nauttia metsäretkestä ja paremman johtajuuden opettelusta. Huolehdimme saavutettavuudesta, josta voit lukea lisää täältä.

Johtajatulilla riittää, että sinulla on avoin mieli ja tiedät pärjääväsi telttailemassa viikonlopun ajan. Me tarjoamme sinulle ruuan, kahvin ja lämpimän suihkun – sekä maailmanluokan puheita, yhteisöllisyyttä, elämyksiä ja lupauksen paremmasta maailmasta.

Johtajatulet on partiotapahtuma

Mutta Johtajatulet ei ole vain partiolaisten tapahtuma. Partio näkyy Johtajatulia kantavissa arvoissa, elokuisessa metsässä sekä tavassa saada yllättäviäkin asioita onnistumaan yhteistyön voimalla.

Partiossa haluamme pelastaa maailman ja kasvattaa yhteiskuntaan vastuuntuntoisia, aktiivisia ja itsenäisesti ajattelevia ihmisiä. Siksi tarjoamme kaikille johtajuudesta ja maailman muuttamisesta kiinnostuneille tilan ja ajan keskustella ja oppia yhdessä. Juuri sinulla on jotain tietoja ja taitoja, joita me muut voisimme oppia.

Ja ei, emme tähtää siihen, että kaikki Johtajatulille tulevat liittyvät heti seuraavana arkimaanantaina partioon. Emme tietenkään pane pahaksemme, jos näin käy, sillä partio kuuluu kaikille.

Tapahtuman fasiliteetit

Miten majoitun?

Johtajatulilla majoitutaan teltoissa ja makuupusseissa. Järjestäjillä ei ole tarjolla telttoja, mutta hyviä telttapaikkoja löytyy kyllä kaikille osallistujille.

Mikäli sinulla ei ole telttaa, niin ei hätää: Aikomuksenamme on järjestää jonkinlaista telttapaikkapörssiä, sillä partiolaisilla telttoja tuppaa olemaan. Nyt kuitenkin voi jo tehdä peliliikkeitä, ja lyöttäytyä telttakunnaksi jonkun teltanomistajan kanssa.

Entäs hampaat ja käsienpesut sun muut?

Evon leirialue on kangasmetsää, mutta sinne on vedetty suurleirien tarpeisiin juokseva vesi ja tehty viemäröintiä harmaille vesille. Voit huoletta täyttää juomapullosi hanoista ja käydä pesemässä hampaasi vesipisteillä ja käsien pesuun ja hampaiden harjaukseen tarkoitetulla alueella.

Missä peseydyn?

Johtajatulilla voit saunoa ja käydä suihkussa – siis oikeassa, lämpimässä suihkussa. Sinulla on myös mahdollisuus myös peseytyä ja pukeutua omassa rauhassa sukupuolineutraaleissa tiloissa. Omat suihkusandaalit lisäävät mukavuuttasi.

Missä kakkaan?

Johtajatulilla on käytössä runsaasti bajamajoja. Ja oliko niin, että inhoat bajamajoja, kun ne ovat aina niin sottaisia? Bajamajoja esiintyy usein tilaisuuksissa, joissa kävijät ovat humalassa. Tällä kertaa pytystömme nähdään kuitenkin harvinaisilla seuduilla, sillä Johtajatulet on päihteetön tapahtuma! Sinulla on ennennäkemätön mahdollisuus kokea, miltä bajamajat näyttävät, kun kävijäkunta on selvinpäin!

Tarjolla on myös pyörätuolilla saavutettavia bajamajoja. Bajamajat ovat myös sukupuolineutraaleja tiloja.

Miten Johtajatulille pukeudutaan?

Johtajatulille pukeudutaan käytännönläheisesti ja säänmukaisesti. Olemme koko viikonlopun metsässä, joten kauluspaidat ja puvuntakit voi jättää suosiolla kotiin henkariin. Laita sellaiset vaatteet, joissa menisit marja- tai sieniretkelle.

Elokuun viimeisenä viikonloppuna päivät voivat olla hyvinkin lämpimiä, mutta yöt jo melkoisen viileitä. Ota siis mukaan rennot retki- tai ulkovaatteet, jotka kestävät sateen, helteen ja hallan koko viikonlopun ajan. Tukevat kengät ovat myös hyvä idea. Omaa mukavuuttasi voit lisätä istuinalustalla. Illalla ja yöllä pipo ja hanskat ovat varmasti hyvä juttu.

Kysyttävää?

Keneltä voin kysyä apua?

Lähetä sähköpostia osoitteeseen johtajatulet@partio.fi tai kysy somekanavissamme! Viestejäsi lukevat Johtajatulien kampanjapäällikkö Iisa, osallistujapäällikkö Janina sekä toimiston työntekijä ja ne käsitellään aina luottamuksella.

Katso myös usein kysytyt kysymykset-sivu, jos jokin jäi mietityttämään!