Puhujille

Mies puhuu Johtajatulien yleisölle.
Kuva: Ville Tarhala

Oletko ilmoittautunut puhujaksi tai työpajan vetäjäksi?

Hienoa! Jokaiselle työpajan vetäjälle ja puhujalle on nimetty oma yhteyshenkilö, jonka puoleen kääntyä kaikissa mieltä askarruttavissa asioissa. Jos et ole vielä kuullut meistä, odota rauhassa – olemme sinuun yhteydessä parin viikon sisällä.

Kevään aikana luomme puhujille myös oman sosiaalisen median ryhmän, jossa on tarjolla vertaistukea ja apua. Kerromme ryhmästä lisää sähköpostitse kaikille työpajojen vetäjille ja puhujille.
Tervetuloa metsäretkelle johtajuuteen!

Keräämme tälle sivulle puhujien ja työpajojen vetäjien yleisiä kysymyksiä. Tutustu myös koko tapahtuman yleiseen Usein kysytyt kysymykset-sivuun.

Usein kysyttyä puhujille

Miten pääpuhujat valitaan?

Johtajatulien ohjelmatiimi valitsee pääpuhujat niin, että he haastavat näkökulmillaan osallistujien ajatuksia, herättävät heitä ajattelemaan uudella tavalla sekä innostavat muuttamaan maailmaa. Pääpuhujia valitessa huomioidaan ohjelman kokonaisuus, ja valintaan vaikuttaa moni tekijä.

Mistä minun pitää puhua? Minkälaiselle työpajalle olisi kysyntää? Mitä osallistujat odottavat?

Tapahtumallamme on kolme teemaa, jotka ovat empatia, kestävyys ja hyvinvointi. Johtajatulet on johtajuusseminaari metsässä, joten tämä on tärkeää huomioida työpajaa suunniteltaessa. Osallistujat odottavat monenlaisia työpajoja, sillä osallistujia on yli 3 000 erilaisista taustoista. Osallistujat odottavat työpajoja, joissa pääsee keskustelemaan, haastamaan ajatuksiaan sekä osallistumaan – kalvosulkeisia emme halua metsään viedä.

Kuinka monta työpajaa on tarjolla? Mikä on työpajojen kesto?

Työpajoja on tarjolla yhteensä noin parisataa. Työpajoja järjestetään kahdessa aikaikkunassa. Suurin osa työpajoista on pituudeltaan 75 minuuttia, mutta tarjolla on myös joitakin 120 minuuttia pitkiä työpajoja.

Miten korona vaikuttaa Johtajatulien järjestämiseen?

Järjestämme terveysturvallista tapahtumaa seuraamalla viranomaisten suosituksia ja ohjeita. Tiedotamme hyvissä ajoin, jos tapahtuman järjestäminen suunnitellulla tavalla ei onnistu.

Lue lisää koronan vaikutuksista Korona-sivulta.

Saako tästä rahaa?

Partio on vapaaehtoistyötä, joten emme maksa puhujapalkkioita. Korvaamme mahdolliset matkakulut (tarjoamme myös yhteiskuljetusmahdollisuuden) ja tarjoamme ruokailun Evolla. Matkakulujen hakeminen ohjeistetaan lähempänä tapahtumaa.

Millainen “tila” metsässä on? Onko siellä nuotio, istuvatko vai seisovatko osallistujat? Onko kirjoitusalustaa vai onko kyseessä lähinnä puhevetoinen workshop?

Osallistujat istuvat mättäillä, omilla istuinalustoillaan tai retkituoleilla. Jos työpajassa on tarve, on alueelle mahdollista saada osan alueesta kattava katos. Muuten istumme taivasalla. Monella osallistujalla on mukana muistivihko muistiinpanoja ja pientä kirjoittamista varten ja tarjoamme työpajanpitäjälle tarvittaessa perustarvikkeet työpajan pitämiseen. Keräämme työpajan toteutustoiveet työpajakuvausten keräämisen yhteydessä 20.6. mennessä. Tavoitteena on työpaja, joka on osallistujia aktivoiva ja keskusteleva.

Milloin paikalle on tultava ja kuinka kauan on oltava paikalla?

Paikalle kannattaa saapua hyvissä ajoin ennen työpajan alkua, jotta ehdit ilmoittautua työpajanpitäjäksi ja rauhassa saapua työpajapaikalle. Halutessasi voit tutustua myös tapahtuma-alueeseen ennen tai jälkeen työpajasi. Tarjoamme ruokailun tapahtumassa työpajapitäjille. Ensimmäiset työpajat alkavat alustavasti yhdentoista jälkeen portaittain ja toiset työpajat iltapäivällä kolmen ja neljän välillä portaittain.

Miten valmistaudun?

Aloitamme osallistujille verkkosivuilla julkaistavien työpajakuvausten keräämisen toukokuussa. Tässä vaiheessa työpajan ei tarvitse vielä olla valmiiksi suunniteltu, mutta valmistelua kannattaa tehdä sen verran, että voit tiivistää työpajan keskeisen sisällön tähän kuvaukseen. Saat tätä varten ohjeet erikseen sähköpostitse. Työpajakuvaukset pyydetään toimittamaan 20.6. mennessä.

Toimitamme kesällä tarkemmat käytännön ohjeet saapumisesta Evolle, keräämme ruokavaliot sekä jaamme vinkkejä siitä, mitä kannattaa pakata mukaan.

Valmistautua voi myös osallistumalla työpajavetäjien infotilaisuuteen 8.6. klo 18 Zoomissa. Linkki toimitetaan sähköpostitse erikseen. Tilaisuuden puheenvuoroista tulee myös tallenne saataville.

Onko saatavilla tarviketta tai välinettä x?

Tarjoamme työpajanpitäjälle tarvittaessa perustarvikkeet työpajan pitämiseen. Pyrimme toteuttamaan myös muut mahdolliset toiveet. Keräämme työpajan toteutustoiveet työpajakuvausten keräämisen yhteydessä 20.6. mennessä.

Onko mahdollista saada tietoa osallistujista ennen tapahtumaa?

Tarkempia tietoja osallistujista emme voi ennen tapahtumaa lähettää. Työpajan osallistujamäärän saa tietoonsa etukäteen.

Saanko jäädä tapahtumaan yöksi?

Yöksi jääminen edellyttää osallistujaksi ilmoittautumista, jolloin normaalit ilmoittautumiskäytännöt ovat voimassa.

Pitääkö ilmoittautua erikseen, jos haluaa osallistua muuhun ohjelmaan?

Muuhun ohjelmaan osallistuminen edellyttää osallistujaksi ilmoittautumista, jolloin normaalit ilmoittautumiskäytännöt ovat voimassa.

Mitä jos sataa vettä?

Metsäseminaarissa sää voi yllättää, vaikka olemmekin tilanneet Evolle elokuisen viikonlopun lämmön. Ohjelma järjestetään säällä kuin säällä ja työpaja onkin hyvä suunnitella niin, ettei se vaadi kuivia mättäitä tai kasaa papereita. Viikonloppuun kannattaa varautua säähän sopivilla varusteilla – niin myös osallistujat varautuvat. Toimitamme vinkkilistan varustautumista varten elokuussa.

Keitä muita on tulossa? Keitä Johtajatulille osallistuu?

Yli 3 000 osallistujan joukkoon mahtuu monenlaista, mutta yleisesti osallistujat ovat täysi-ikäisiä johtamisesta kiinnostuneita henkilöitä eri puolilta Suomea. Tapahtuma on avoin kaikille – aiempina vuosina suurin osa on ollut partiolaisia, mutta huomattavan moni tulee myös ilman partiotaustaa.

Työpajavetäjät ja puhujat julkaistaan elokuun alussa.